Now Reading:
Župan Koren potpisao ugovore za sufinanciranje projekata udruga ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran: Nove perspektive kroz međunarodnu suradnju
Full Article 2 minutes read

Župan Koren potpisao ugovore za sufinanciranje projekata udruga ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran: Nove perspektive kroz međunarodnu suradnju

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije upriličeno je potpisivanje ugovora o dodijeli financijskih sredstava udrugama na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga u 2022. godini ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran. Ugovore je s predstavnicima udruga ispred Koprivničko-križevačke županije potpisao župan Darko Koren.

Ugovore sa Županijom su sklopili Folklorni ansambl Koprivnica (za projekt 14. Međunarodni susret dječjih folklornih skupina „U bakinom krilu“), Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije (za projekt 15. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ i Dani kulturne baštine), Društvo za povjesnicu i starine Molve (za projekt Dani duhovnosti i baštine „Đuro Kokša“), Klaster vinara Podravine i Prigorja (za projekt Promocija i valorizacija vinogradarskih područja Mure, Drave i Dunava) te Udruga „Stari zanati“ (za projekt Šetnja kroz naivu i umjetnička kolonija).

Župan Koren je istaknuo kako je Županija kao članica Saveza Alpe Jadran, unazad osam godina sufinancirala ukupno 36 projekata u iznosu od 451 tisuću kuna, dok je Savez do sad sufinancirao ukupno 58 projekata udruga s područja županije sa 115 tisuća eura što je preko 1,3 milijuna kuna.

-Vjerujem da su potpisnici ugovora zadovoljni što su osim kroz prijavu na natječaj Saveza Alpe Jadran, dobili i županijska sredstva jer znamo koliko je za udruge financiranje projekata kompleksan proces. Na ovaj način možete lakše realizirati ono što se zacrtali, no nije sve u financijskom aspektu. Svrha ovakvih projekata koje provodite je otvaranje nekih novih perspektiva kroz međunarodnu suradnju, razmjenu iskustava i razvoj civilnog društva, a to ima itekako veliku vrijednost – naglasio je župan.

Riječima zahvale su se obratili i Tihomir Želimorski ispred udruge Stari zanati, Marijanko Ređep ispred Klastera vinara Podravine i Prigorja, Nada Šešić iz Folklornog ansambla Koprivnica i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ te Drago Kokša, predsjednik Društva za povjesnicu i starine Molve.

Savez Alpe Jadran okuplja regije-županije iz Austrije, Slovenije i Hrvatske (Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, Vas iz Mađarske te Republiku Sloveniju), a očekuje se da će Savezu uskoro prisupiti i Autonomna Pokrajina Vojvodina.

sjever.hr/kckzz.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.