Now Reading:
Varaždinska policija ovog će vikenda imati puno posla – evo što će i gdje pojačano kontrolirati
Full Article 2 minutes read

Varaždinska policija ovog će vikenda imati puno posla – evo što će i gdje pojačano kontrolirati

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama ceste na području Varaždinske županije pojačano nadzirati ponašanje svih sudionika u prometu.

Tijekom akcije će provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu. Također, tijekom noći sa subote na nedjelju, 1./2. listopada, na području Postaje prometne policije Varaždin, provodit će se operativna akcija „Alkohol“, usmjerena na pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola.

Iz PU varaždinske skreću pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge.

Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji.

Policija obilježava Međunarodni dan starijih osoba

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u subotu, 1. listopada provoditi pojačani nadzor prometa s ciljem zaštite starijih osoba u prometu.

Tom prilikom će određeni broj starijih osoba darivati prigodnim poklonima nabavljenim sredstvima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Pozivaju sve sudionike u prometu da naročitu pažnju prilikom sudjelovanja u prometu, obrate na starije osobe u prometu, s posebnim naglaskom na propuštanje na pješačkim prijelazima, prilikom kretanja kolnikom i drugim prometnim površinama i drugo, s obzirom da starije osobe spadaju u najugroženiju skupinu sudionika u prometu.

sjever.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.