Now Reading:
Po prvi puta u Zagorju!! U Stubičkim Toplicama otvoren dvodnevni turnir u disc golfu Stonehill Open 2022.
Full Article 4 minutes read

Po prvi puta u Zagorju!! U Stubičkim Toplicama otvoren dvodnevni turnir u disc golfu Stonehill Open 2022.

Na brdu Kamenjak u Stubičkim Toplicama u subotu je započeo dvodnevni turnir u disc golfu Stonehill Open 2022. Riječ je o prvom turniru ovakve vrste koji se održava u Zagorju, a u periodu od dva dana odigrat će se tri runde od po 18 staza. Također Stonehill Open turnir ulazi u sustav bodovanja za Hrvatsku disc golf ligu.

Sam sport je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači bacaju posebno dizajnirane leteće diskove koje trebaju ubaciti u disc golf koš.

Zadovoljstvo činjenicom što su upravo Stubičke Toplice domaćin prvog ovakvog turnira u Zagorju izrazio je i tamošnji načelnik Josip Beljak, dodavši kako se radi o sportu koji je dosta raširen u svijetu, pogotovo u skandinavskim zemljama i Americi.

– Inicijativa za pokretanje turnira je došla od strane dečkiju iz Stubaka koji su me prije nekih godinu i pol dana upoznali s idejom i to je bio početak svega. Moram reći kako je uveliko za sve to zaslužan i gospodin Dinko Šimec iz Varaždina koji je jedini u Hrvatskoj koji se bavi promocijom ovog sporta. Pregledan je teren te je zaključeno kako je pozicija odlična pa smo krenuli u realizaciju, a naravno predvidjeli smo i stavku u proračunu za ovo natjecanje – pojasnio je načelnik Beljak dodavši kako su uređenju staze puno su pomogli i dečki koji su osnovali i klub Stubaki.

– Svakako im zahvaljujem na trudu i entuzijazmu koji je prisutan kod svih njih i zahvaljujući kojem su Stubaki dobili ovu jedinstvenu priču u Zagorju. Želja nam je sljedeće godine napraviti jedan veći internacionalni turnir gdje bi onda okupili i preko dvjestotinjak igrača. Možemo se pohvaliti da je ovogodišnji turnir prvi, ali i internacionalni, a posebno nas veseli i činjenica da je sam turnir jako popraćen putem društvenih mreža te ga uživo prati mnoštvo zainteresiranih što je svakako jako dobra promocija naših Stubaka. Sve u svemu radi se o jednoj lijepoj priči koja ima sve temelje za još bolji nastavak- poručio je načelnik.

Zahvaljujući natjecateljima iz Srbije i Crne Gore ovaj prvi turnir je i internacionalnog karaktera, a jedna od natjecateljica Tijana Šotić iz Beograda istaknula je kako joj je iznimno drago što može svojim prisustvom podržati turnir.

– Volimo da kad god možemo dođemo u Hrvatsku i Sloveniju, odnosno na turnire u regiji, a najviše smo ovdje zbog podrške te ljudi i druženja – rekla je Tijana i dodala da se disc golfom amaterski bavi od 2018. godine, a ove je godine odigrala 11 turnira.

Kako je objasnio predsjednik udruge Disc golf kluba Stubaki Anđelko Zrinski radi se o dvodnevnom turniru koji će se odvijati na stazama brda Kamenjak i većem dijelu Povijesno-poučne staze Kamenjak. U periodu od dva dana, na turniru će se igrati ukupno tri runde. Svaka runda sastoji se od 18 staza, a Stonehill Open turnir ulazi u sustav bodovanja za Hrvatsku disc golf ligu.

– Jako sam zadovoljan svime što je do sada odrađeno i veseli me što nam se pridružilo oko 40-ak natjecatelja – izjavio je Zrinski dodavši kako su članovi njihovog kluba ove godine sudjelovali na nekoliko turnira u Sloveniji.

– Obilazimo turnire, učimo i sve naučeno nastojimo implementirati tu kod nas, kako bi što više promovirali ovaj sport koji je namijenjen svim generacijama. Riječ je nažalost o najboljem sportu za kojeg nitko ne zna – zaključio je Zrinski.

www.sjever.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.