Now Reading:
FOTO I VIDEO Veselo je ispred varaždinske Županijske palače – zamjenica Zagorec čak i zaplesala
Full Article 2 minutes read

FOTO I VIDEO Veselo je ispred varaždinske Županijske palače – zamjenica Zagorec čak i zaplesala

Veselo je bilo u subotu ujutro ispred Županijske palače u Varaždinu. Naime, u organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije te Savjeta za zdravlje Varaždinske županije s Kapucinskog trga krenula je vesela povorka umirovljenika koja se potom okupila ispred varaždinske Županijske palače i pjesmom i plesom obilježila svoj dan – Međunarodni dan starijih osoba.

Podržala ih je i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec koja je čak i zaplesala.

-Varaždinska županija brine o osobama starije životne dobi. Pružamo im maksimalnu podršku sukladno svojoj nadležnosti i mogućnostima – rekla je Zagorec čestitavši osobama starije životne dobi njihov dan.

Prisjetivši se izreke kako je starost doba mudrosti, zamjenica Zagorec naglasila je kako je na svima nama da zaista slušamo mudre savjete proizašle iz njihovog bogatog životnog iskustva.

-Moramo poštivati naše starije osobe i uvažavati ih jer jedino tako zajednički možemo graditi bolje i kvalitetnije društvo – zaključila je Zagorec.

Predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen kazala je kako su se danas okupili predstavnici umirovljenika iz svih općina i gradova iz Varaždinske županije kako bi pokazali da ih ima, a narodne nošnje obukli su kako bi uz pjesmu i ples pokazali da, iako imaju godine, još uvijek mogu puno dati ovom društvu.

-Jedna trećina stanovnika Varaždinske županije su osobe starije životne dobi što je gledajući prema broju stanovnika poput grada Varaždina. Nikada se za umirovljenike u Varaždinskoj županiji nije toliko izdvajalo kao ove godine. Prezadovoljni smo županijskom brigom i na taj način možemo puno aktivnosti odraditi, od božićnih i uskrsnih poklona, zajedničkih sportskih igara gdje se okuplja 600 umirovljenika – rekla je Bahlen najavivši i umirovljeničku kajkavijadu koja će se održati u nedjelju i na kojoj će sudjelovati preko 300 umirovljenika iz svih županijskih udruga.

Svega toga, zaključila je Bahlen, ne bi bilo da nema financijske podrške Varaždinske županije.

tklopotan / www.sjever.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.