Now Reading:
Učenici s intelektualnim teškoćama sudjelovali u natjecanju “Plivaj i uživaj” na čakovečkim bazenima
Full Article 2 minutes read

Učenici s intelektualnim teškoćama sudjelovali u natjecanju “Plivaj i uživaj” na čakovečkim bazenima

Na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec održano je sportsko natjecanje „Plivaj i uživaj“ za učenike s većim intelektualnim teškoćama. Projektne aktivnosti u obliku jednostavnih igara u vodi provedene su uz financijsku podršku grada Čakovca.

Ove godine je sudjelovalo 6 ekipa iz posebnih odgojno-obrazovnih ustanova Hrvatske i Slovenije. Medalje za sudjelovanje osvojili su učenici iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica i OŠ Nad lipom Zagreb.

Treće mjesto pripalo je ekipi iz Dvojezične šole II Lendava, srebrom se okitila ekipa iz Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin, dok je ekipa škole domaćina Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec osvojila medalje zlatnog sjaja. Ponosni predstavnici čakovečke ekipe su Josipa Murković, Matija Šarić i Elvis Topčagić te njihovi mentori prof. Vedran Vurušić i prof. Santino Debelec. Medalje i zahvalnice svim sudionicima podijelila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pritom im čestitala na svakom uspjehu i sudjelovanju, ali i poželjela dobrodošlicu te brzi povratak u Čakovec.

Sudionici natjecanja osim sportskog dijela, posjetili su Memorijalnu zbirku Ladislava Kralja Međimurca te obišli kulturne znamenitosti grada. Natjecanje je prošlo u pozitivnoj fair-play atmosferi, s naglaskom na važnosti sudjelovanja, a ne samo postizanju najboljih sportskih rezultata.

Okićeni medaljama, zahvalnicama i poklonima, zadovoljni sudionici sportskih igara „Plivaj i uživaj“ razišli su se u nadi za brzim ponovnim susretom.

sjever.hr/cakovec.hr
30.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.