Now Reading:
Značajna pomoć mladima – Grad Zlatar dodjeljuje 15 studentskih, pet učeničkih i tri sportske stipendije
Full Article 1 minutes read

Značajna pomoć mladima – Grad Zlatar dodjeljuje 15 studentskih, pet učeničkih i tri sportske stipendije

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek raspisala je Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj godini 2022./2023.

Grad je u proračunu osigurao financijska sredstva za dodjelu 15 studentskih i pet učeničkih stipendija, a raspoređivat će se tako da će pet studentskih stipendija biti namijenjeno nadarenim studentima, sedam njih će se dijeliti prema materijalnom statusu, a tri za deficitarna zanimanja.

Učeničke stipendije dijelit će se nadarenim učenicima (dvije), učenicima slabijeg imovinskog stanja (dvije) i jedna za učenika koji je upisao srednjoškolski program za neko deficitarno zanimanje.

Srednjoškolske stipendije iznose 400, a studentske 700 kuna. Rok prijave na natječaj je 15 dana od roka njegovog raspisivanja, odnosno, zaključno s 15. listopadom.

Također, raspisan je i natječaj za sportske stipendije, a ukupno ih se planira podijeliti tri i to pojedincima koji postižu vrhunske rezultate u pojedinačnom sportu, najmanje na nivou Republike Hrvatske. Iznos sportske stipendije je 500 kuna mjesečno, a zahtjevi se također podnose do 15. listopada.

Sve dodatne informacije, kao i potrebnu dokumentaciju, možete pronaći na službenim internet stranicama Grada Zlatara.

www.sjever.hr
30.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.