Now Reading:
Studenti, prijavite se! Koprivničko – križevačka županija dodjeljuje mjesečne stipendije u iznosu od tisuću kuna
Full Article 2 minutes read

Studenti, prijavite se! Koprivničko – križevačka županija dodjeljuje mjesečne stipendije u iznosu od tisuću kuna

Koprivničko – križevačka županija putem Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja KKŽ raspisala je Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2022./2023. akademskoj godini za 100 studenata.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, koji redovito studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kratkim stručnim studijima kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu te imaju prebivalište na području KKŽ u neprekidnom trajanju od najmanje dvije godine.

Također, bitno je da studenti prije objave Natječaja, nisu istovremeno korisnici neke druge stipendije ili studentskog kredita, s članovima kućanstva nemaju nepodmirenih obveza prema proračunu Županije te su u akademskoj godini za koju se prijavljuju na javni natječaj redovno upisali višu godinu studija u odnosu na prethodnu akademsku godinu.

Stipendije u visini 1.000 kuna isplaćivat će se u 12 mjesečnih rata za razdoblje od 1. listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. godine.

Kriteriji za utvrđivanje Liste reda prvenstva su: deficitarna struka, ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, uspjeh ostvaren u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godina studija, pojedinačne nagrade osvojene na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja tijekom srednje škole, odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove, socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata kao i prednost po posebnim propisima te volontiranje.

Prijave na Natječaj mogu se podnositi isključivo putem mrežne stranice za Stipendije Koprivničko – križevačke županije (www.stipendije.kckzz.hr) pod rubrikom “Prijava” u natječajnom roku od 26. rujna ove godine u 7 sati do zaključno 16. listopada ove godine u 23,59 sati.

Detaljne informacije o prijavi, kao i tekst natječaja te Odluku o stipendiranju studenata, možete vidjeti OVDJE.

www.sjever.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.