Now Reading:
Međimurski policajci prisjećanjem na poginule kolege i tradicionalnim darivanjem krvi obilježili svoj dan – Dan policije
Full Article 2 minutes read

Međimurski policajci prisjećanjem na poginule kolege i tradicionalnim darivanjem krvi obilježili svoj dan – Dan policije

Izaslanstvo međimurske policije i Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec te članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave međimurske kod Spomen obilježja na čakovečkom groblju i u sjedištu Policijske uprave u utorak su položili vijence i zapalili svijeće kako bi odali počast svim poginulim i nestalim međimurskim policajcima.

Prigodnu molitvu i sjećanje na žrtve poginulih i nestalih policajaca predvodio je policijski kapelan za područje Policijske uprave međimurske, velečasni Vjekoslav Vidaček. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomen obilježja, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač primio je članove obitelji nestalih i poginulih međimurskih policajaca. Ujedno, predstavnici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske i članovi obitelji obišli su grobove poginulih policajaca te pritom zapalili svijeće.

Spomenimo i kako su djelatnici PU međimurske, već tradicionalno povodom Dana policije u ponedjeljak dobrovoljno darivali krv. Tijekom ove humane akcije prikupljeno 40 doza krvi.

-Svim djelatnicima Policijske uprave međimurske, aktivnim i umirovljenim, u ime Policijske uprave i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke povodom Dana policije – 29. rujna i blagdana sv. Mihovila te zahvaljujem na časnom, poštenom i profesionalnom radu – rekao je načelnik Sokač.

Sportski dio druženja svih djelatnika Policijske uprave međimurske povodom Dana policije održat će se u petak s početkom u 11 sati u Svetom Martinu na Muri. Tom prigodom organizirat će se i humanitarna akcija za Marijana Janušića iz Policijske postaje Mursko Središće, koji je teško stradao u rujnu prošle godine tijekom biciklističkog maratona od Dubrovnika do grada heroja Vukovara, pod geslom “Da se ne zaboravi!”.

Sveta misa zadušnica za poginule i nestale hrvatske branitelje povodom Dana policije i Dana kapelanije Sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske održat će se idućeg utorka u Crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću uz nastup policijske klape Sveti Mihovil.

www.sjever.hr / medjimurska-policija.gov.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.