Now Reading:
Najbolji s Državnih susreta djece vratili se kući s peharom i medaljama, primila ih gradonačelnica Cividini
Full Article 2 minutes read

Najbolji s Državnih susreta djece vratili se kući s peharom i medaljama, primila ih gradonačelnica Cividini

Nakon što su drugi puta zaredom proglašeni najuspješnijom ekipom na Državnim susretima djece hrvatskih branitelja, djeca i unuci članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije novim su se uspjehom pohvalili gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini te joj pritom zahvalili na potpori.

Naime Međimurje i Čakovec predstavljalo je ukupno 14 djece i mladih, a s 10 osvojenih medalja uspjeli su ponoviti prošlogodišnji uspjeh i s 20. Državnih susreta djece Savudrija 2022. vratili se s peharom ukupnog pobjednika. Sve to u konkurenciji od 300-tinjak natjecatelja iz svih županija. Kako su objasnili međimurski predstavnici, pod vodstvom Dražena Posavca Stjepana Horvata puno su se pripremali, no i u konačnici odlično zabavili, stekli nova poznanstva, družili se, te našli vremena i za kupanje.

U konačnici su prvo mjesto i zlatne medalje osvojili par David i Josip Kovačić iz Svetog Jurja na Bregu mlađa skupina te par Petar i Marta Borković iz Pribislavca u katergoriji starije skupine u stolnom nogometu. Prvi su bili i Karlo Tkalčec iz Ivanovca u mlađoj skupini te Luka Janušić iz Belice u kategoriji starija skupina u elektronskom pikadu, zatim Ivona Kalšan iz Preloga – starija skupina u likovnoj radionici i Simona Bašek iz Ivanovca u starijoj skupini modeliranja. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Noa Mihoci iz Mihovljana u mlađoj skupini u elektronskom pikadu i Veronika Bistrović iz Pribislavca u kategoriji starija skupina – modeliranje.

Osvojene medalje i pehar donijeli su u Gradsku vijećnicu, vidno ponosni na sve ostvareno, a ponos je istakla i čakovečka gradonačelnica koja im je čestitala, ne samo na uspjehu s državnog, već i s županijskog natjecanja. Naime 14 natjecatelja iz Savudrije koji su predstavljali naš kraj, izborili su svoje sudjelovanje na 9. županijskim susretima održanim u Goričanu među oko 50 djece. Iskoristila je priliku da porazgovara s djecom o važnosti bavljenja sportom, ali i svakim drugim oblikom izvannastavne aktivnosti te im zahvalila što su i ove godine dostojno predstavljali Čakovec i Međimurje, s nadom da će tako nastaviti i ubuduće.

sjever.hr/cakovec.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.