Now Reading:
Nabavom dva nova komunalna vozila Novokoma i podizanjem svijesti stanovnika do većih količina odvojeno prikupljenog otpada
Full Article 2 minutes read

Nabavom dva nova komunalna vozila Novokoma i podizanjem svijesti stanovnika do većih količina odvojeno prikupljenog otpada

Komunalno poduzeće Novokom d.o.o. ulaže u povećanje udjela odvojeno prikupljenog otpada na području Grada Novog Marofa i Općine Ljubešćica. Kroz nabavu dva nova komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i plastike kapaciteta 16 m3 te glomaznog otpada kapaciteta 7,5 m3, uz istovremeno poticanje i razvoj svijesti stanovnika, tvrtka Novokom d.o.o. će ostvariti veće količine odvojeno prikupljenog otpada.

U svrhu toga, završen je postupak javne nabave za nabavu navedenih komunalnih vozila te su provedene sve potrebne aktivnosti informiranja korisnika kao i promidžba i vidljivost provedbe projekta.

Ukupna vrijednost projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada na području grada Novog Marofa i općine Ljubešćica“ KK.06.3.1.18.0145, iznosi 2.970.375,00 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetne osi (PO) 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, SC 6i1 „Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta“ u iznosu od 1.128.885,44 kune odnosno 62,4277648%. Razdoblje provedbe projekta je od 22. ožujka 2021. do 22. rujna 2022. godine.

Na završnoj konferenciji projekta održanoj u ponedjeljak 19. rujna 2022. godine pojašnjeno je kako će projektne aktivnosti godinu dana nakon završetka projekta rezultirati povećanjem količine odvojeno prikupljenog otpadnog papira u iznosu od 168.5 tona, plastike u iznosu od 89.5 tona, glomaznog otpada u iznosu od 110 tona.

Velik značaj ovog projekta vidljiv je u činjenici da će se njime stvoriti preduvjeti za unapređenje procesa gospodarenja otpadom. Ovime će se unaprijediti kvaliteta života, primijeniti načela zaštite okoliša, smanjiti utjecaj klimatskih promjena te modernizirati cjelokupni sustav gospodarenja otpadom na području Grada Novog Marofa i Općine Ljubešćica.

U sklopu projekta, zaposlenici poduzeća Novokom d.o.o. su završili obuku za učinkovito korištenje dva nova komunalna vozila čime će usluga biti kvalitetnija, ekonomičnija i čišća, a uz istovremeno povećanje sigurnosti i učinkovitosti radnici će biti rasterećeniji.

Poduzeće Novokom d.o.o. je organiziralo i informativno – edukativne aktivnosti za učenike nižih i viših razreda osnovnih škola te korisnike usluga s područja Grada Novog Marofa i Općine Ljubešćica o važnosti razvrstavanja otpada i zaštite okoliša, a posebna pažnja se posvetila podizanju svijesti javnosti.

www.sjever.hr
19.09.2022.
Input your search keywords and press Enter.