Now Reading:
Što će se dogoditi Hrvatskoj ukoliko Putin upotrijebi nuklearno oružje u Ukrajini?
Full Article 2 minutes read

Što će se dogoditi Hrvatskoj ukoliko Putin upotrijebi nuklearno oružje u Ukrajini?

Vladimir Putin objavio je djelomičnu mobilizaciju i opet prijeti nuklearnim oružjem. Nuklearni fizičar Tonči Tadić za HRT je rekao da se radi o još jednom u nizu blefova ruskog predsjednika.

-Prema mojoj evidenciji, ovo je jedanaesti puta da Putin ili netko oko njega najavljuje nuklearni rat. Svaki put je to bio blef, tako je i sada. Samo vođenje ovakve rasprave je upadanje u klopku Putinove propagande, radi straha od nuklearne bombe, straha od nestanka plina, trebali bismo kao prestati pomagati Ukrajini i prestati misliti o ruskim ratnim zločinima – istaknuo je Tadić.

Nuklearni rat protiv NATO-a, naravno, uvod je u katastrofu svjetskih razmjera. No može li Putin upotrijebiti nuklearno oružje protiv Ukrajine? Koje su, u tom slučaju, posljedice za Hrvatsku?

-Da raščistimo. Hrvatska ne bi imala nikakvih posljedica ako bi nuklearna bomba bila bačena na Ukrajinu. Tu se ničega ne moramo bojati, a to se također neće niti dogoditi – dodaje, ističući da se sve temelji na dvije pretpostavke.

-Prvo, da će ta bomba okončati rat. I drugo da druga strana, bilo Ukrajina, bilo NATO, neće reagirati. Ako ta jedna nuklearna bomba može dovesti do kapitulacije Ukrajine, zašto je nije upotrijebio prije četiri ili pet mjeseci? – pita se Tonči Tadić.

sjever.hr/poslovni.hr
23.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.