Now Reading:
I Koprivničko-križevačka županija danas će reći stop nasilju – pozvani ste
Full Article 2 minutes read

I Koprivničko-križevačka županija danas će reći stop nasilju – pozvani ste

I Koprivničko-križevačka županija obilježit će Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama i to javnom akcijom usmjerenom prema podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji.

Ona će se održati u četvrtak u vremenu od 9 do 11 sati u Đurđevcu na prostoru Gradske tržnice.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom Općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Javna akcija provodi se u sklopu kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja je dio aktivnosti projekta Novi početak, koji provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu s Udrugom HERA Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Javna kampanja usmjerena je prema podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji te se želi skrenuti pažnja na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, kao i na negativne posljedice obiteljskog nasilja.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9,2 milijuna kuna za unapređenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Potrebno je istaknuto kako je u sklopu projekta otvorena i sigurna kuća – sklonište za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, kojom upravlja Udruga HERA.

www.sjever.hr / kckzz.hr
22.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.