Now Reading:
Kritična masa biciklista još jednom prošla varaždinskim ulicama – evo s kojim ciljem!
Full Article 2 minutes read

Kritična masa biciklista još jednom prošla varaždinskim ulicama – evo s kojim ciljem!

Kritična masa varaždinskih biciklista naziv je manifestacije u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koja je danas, u nedjelju 18. rujna 2022. godine okupila pedesetak biciklista svih generacija u vožnji varaždinskim ulicama.

S građanima je biciklirao i Miroslav Marković zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina. Krenuvši s Kapucinskog trga, Cesarčevom, Kolodvorskom i ulicom Julija Merlića do Kukuljevićeve ulice, zatim Nazorovom ulicom, pa Hallerovom alejom do Ulice Ratimira Hercega i skretanjem u Ulicu braće Radić, prošli su krug u dužini oko 5 kilometara. Svojom vožnjom upozorili su na potrebu daljnjeg uređenja i jačanja biciklističke infrastrukture poput označavanja i uređenja biciklističkih staza, sigurnijih raskršća, oznaka i ispravljanja nedostataka na prometnicama. Poboljšanjem biciklističke infrastrukture želi se motivirati građane da što više koriste bicikl kao sigurno, učinkovito i jeftino ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo, poruka je svih sudionika.

Prije same vožnje ulicama grada, na Kapucinskom trgu održane su utrke za najmlađe bicikloiste, a na Trgu slobode postavljen je još jedan stalak za bicikle – klamerica.

Kritičnu masu varaždinskih biciklista organizirali su Udruga varaždinski biciklisti u suradnji s Gradom Varaždinom kao dio programa Europskog tjedna mobilnosti koji će potrajati do 22. rujna kada se za promet zatvara Hallerova aleja od rotora do Ulice Stanka Vraza.

sjever.hr
19.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.