Now Reading:
I u Koprivničko-križevačkoj županiji obilježit će se Međunarodni dan starijih osoba – donosimo detalje
Full Article 2 minutes read

I u Koprivničko-križevačkoj županiji obilježit će se Međunarodni dan starijih osoba – donosimo detalje

U prostorijama Županijske uprave održana je sjednica Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar.

Sjednici su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Zamjenik Ljubić u svom je obraćanju pohvalio rad Savjeta istaknuvši odličnu suradnju sa Županijskom upravom, koja je rezultirala programima i mjerama za poboljšanje životnog standarda starijih osoba na području županije. Također je pohvalio organizaciju tribina od strane Savjeta koje su jako dobro prihvaćene u umirovljeničkoj populaciji.

Na sjednici je najavljeno proširenje stacionarnog dijela Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, a iznesene su i informacije o provođenju Odluke o sufinanciranju smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe, uz napomenu da je krajem kolovoza sufinanciranjem obuhvaćeno 310 osoba.

Predsjednik Savjeta Željko Pintar upoznao je prisutne o održavanju edukativnih tribina povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada. Obzirom na to da će se tribine održavati u sva tri grada na području županije, u planu je da se prva tribina održi 30. rujna s početkom u 10,00 sati u Križevcima u prostorijama Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevci. Nakon toga slijedi tribina u Koprivnici 1. listopada s početkom u 9,30  u Udruzi Matice umirovljenika u Koprivnici te 3. listopada u Đurđevcu u Domu „Mladen Markač“ s početkom u 10,00 sati.

Ovogodišnja glavna tema tribine je „Reforma obiteljskih mirovina s osvrtom na paket mjera Vlade RH“, a predavanja u sva tri grada održat će član Savjeta Željko Šemper.

sjever.hr/kckzz.hr
19.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.