Now Reading:
Međimurska županija za razvoj poduzetništva osigurala 1,3 milijuna kuna – donosimo detalje
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija za razvoj poduzetništva osigurala 1,3 milijuna kuna – donosimo detalje

Međimurska županija u srijedu je raspisala javni poziv za dodjelu potpora malih vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva za što je ove godine u svom proračunu osigurala 1,3 milijuna kuna.

Potpore se dodjeljuju mikro i malim poduzetnicima u iznosu od maksimalno 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno do maksimalno 15 tisuća kuna. Tako će Županija sufinancirati dio troškova ulaganja u osnovnu imovinu za obavljanje djelatnosti i ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali poduzetnici koji posluju i imaju sjedište te su ulaganje izvršili na području Međimurske županije. Uvjet je i da za tu namjenu nisu primili potporu iz drugih izvora.

Neprihvatljivi troškovi su troškovi poreza na dodanu vrijednost koji je povrativ, porezni dug, dug za plaće i doprinose djelatnika, troškovi kupnje opreme i/ili usluga od povezanih poduzeća, troškovi vlastitog rada, troškovi najma i leasinga, troškovi nabave ili kupnje vozila, uredske opreme, mobilnih uređaja, namještaja i opreme za uređenje poslovnog prostora.

Potpore se dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja poduzetnika, a prihvatljivi su troškovi nastali od 1. siječnja ove godine te potpora može biti odobrena na temelju priloženog računa i dokaza o izvršenoj uplati.

Prijave je moguće dostaviti od 14. rujna do 14. listopada ove godine poštom, preporučeno na adresu: Međimurska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec ili osobnom dostavom u pisarnicu Međimurske županije, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Ne otvarati – Prijava na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva – 2022”.

Prijave se razmatraju prema redoslijedu podnesenih prijava prema uvjetima iz ovog javnog poziva, a sredstva se dodjeljuju do utroška sredstava.

Detaljnije informacije i uvjeti javnog poziva dostupni su ovdje.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.