Now Reading:
DOSADA ILI LOŠA ŠALA? Zagorac lažno prijavio požar, pa zaradio kaznenu prijavu
Full Article 50 second read

DOSADA ILI LOŠA ŠALA? Zagorac lažno prijavio požar, pa zaradio kaznenu prijavu

Kako je izvijestila PU krapinsko-zagorska, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „lažna uzbuna“.

Naime, sumnja se da je 34-godišnjak u nedjelju nazvao žurnu službu te dojavio kako je u Modrovcu došlo do požara kuće. Izlaskom žurnih službi na mjesto događaja utvrđeno je kako nije došlo do požara te dojava nije istinita.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava protiv 34-godišnjaka bit će dostavljena državnom odvjetništvu.

-Ovakve lažne dojave pored što remete normalan rad žurnih službi mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost i upozoravamo ih da time čine kazneno djelo „lažne uzbune“ za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine – upozoravaju iz policije.

www.sjever.hr
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.