Now Reading:
NAKON DVIJE GODINE PAUZE Ludbregom će se opet oriti smijeh – uskoro novo izdanje festivala kajkavske komedije
Full Article 1 minutes read

NAKON DVIJE GODINE PAUZE Ludbregom će se opet oriti smijeh – uskoro novo izdanje festivala kajkavske komedije

Nakon dvije godine pauze uzrokovane koronavirusom i obnovom kinodvorane, Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak” u Ludbregu će održati popularni, 15. po redu festival kajkavske komedije „Dani Mladena Kerstnera”.

Manifestacija se održava u čast poznatog hrvatskog književnika, scenarista i promicatelja kajkavske književne riječi, rođenog ludbrežanina Mladena Kerstnera. Na četverodnevnom festivalu kajkavske komedije okupljaju se amaterske kazališne grupe iz čitave Hrvatske izvodeći dramske tekstove Mladena Kerstnera, ali i vlastite tekstove kajkavskog izričaja.

S današnjim su danom otvorene prijave za sudjelovanje.

–Pozivamo glumačke udruge da se prijave za ovogodišnji festival koji će se održavati od 24. do 27. studenoga na staroj adresi, ali u potpuno moderno uređenom ambijentu nove multifunkcionalne dvorane. Jedini uvjet za sudjelovanje na ovom festivalu je da predstave budu komedije na kajkavskom jeziku i da ne traju dulje od 30 minuta. Festival nije natjecateljskog, već revijalnog karaktera, posvećen je publici i jedina nagrada glumcima je pljesak publike. – poručuju organizatori.

Prijavnicu kao i sve potrebne informacije o festivalu kajkavske komedije glumačke udruge mogu pronaći OVDJE.

sjever.hr
12.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.