Now Reading:
Zagorska kuhinja za početnike: srednjoškolci stavili pregače i prionuli kuhanju i pečenju
Full Article 2 minutes read

Zagorska kuhinja za početnike: srednjoškolci stavili pregače i prionuli kuhanju i pečenju

Novi tjedan LAG Zagorje – Sutla započeo je u kulinarskom tonu. U idiličnom ambijentu Villa Zelenjak Ventek u Risvici održana je radionica zagorske kuhinje za mlade/početnike.

Učenici drugog i trećeg razreda Srednja škola Pregrada, smjer kuhar i slastičar, imali su priliku, nakon zanimljivog uvodnog predavanja o zagorskoj kuhinji, staviti pregače i prionuti izradi tradicionalnih zagorskih jela – zagorske juhe, purice s mlincima, Jurine medenice i nezaobilaznih zagorskih štrukla. Naravno, nakon interaktivne radionice, valjalo je i kušati ono što su sve te vrijedne ruke uz asistenciju kuharica Josipe i Anice te domaćice Dore pripremile.

Projekt “Okusi tradicije” međuteritorijalni je projekt suradnje čiji je glavni partner LAG Zapadna Slavonija, a partneri su još LAG Posavina, LAG Međimurski doli i bregi i LAG. Zagorje – Sutla.

Ukupna vrijednost projekta “Okusi tradicije” je 552.917,10 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ciljevi projekta su razvoj ruralnog turizma (selektivnih oblika turizma) i s njime povezanih djelatnosti, podizanje razine znanja o konceptu „Od polja do stola“, s naglaskom na mlade te jačanje svijesti o vrijednosti lokalne proizvodnje i kulinarske baštine kroz promociju kratkih lanaca opskrbe.

sjever.hr/fb-lag zagorje – sutla
13.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.