Now Reading:
“Što je sova vidjela?” Na inovativan način upoznajte međimursku prirodu kroz videe u kojima glavnu ulogu igraju divlje životinje
Full Article 2 minutes read

“Što je sova vidjela?” Na inovativan način upoznajte međimursku prirodu kroz videe u kojima glavnu ulogu igraju divlje životinje

Fotokamere Međimurske prirode na terenu bilježe zanimljive videozapise, a glavni glumci su divlje životinje. Međimurska priroda pokrenula je serijal kratkih dokumentarističkih filmova pod nazivom Što je sova vidjela? i objavljivat će se na mrežnoj i Facebook stranici Međimurske prirode.

Cilj predstavljanja ovih kratkih i dinamičnih fotozapisa u trajanju od tridesetak sekundi je upoznati javnosti o vrijednom životinjskom svijetu koji obitava na području Međimurske županije te potaknuti javnost na dojave o vlastitim opažanjima divljih vrsta.

Nove tehnološke mogućnosti mijenjaju odnos gledatelja prema dokumentarističkim programima. Za gledanje sadržaja takve vrste sve više se koriste računala i mobiteli, tako da televizijska platforma više nije u prvom planu, posebice mlađim generacijama. Stoga se online objave sve više koriste i u području informiranja iz domene zaštite prirode.

Javnost je pozvana pratiti mrežne i društvene stranice Međimurske prirode (www.medjimurska-priroda.info) gdje će uz druge aktualnosti biti objavljivan i novi serijal Što je sova vidjela?. Posebnu pozornost zainteresirana javnost može usmjeriti prema rubrici Dojava čuvarima prirode ili fotografija mjeseca gdje se mogu poslati i fotografije sastavnica prirode zabilježene na području Međimurja.

Zainteresirani čitatelji pozvani su besplatno zapratiti kanal Međimurske prirode na platformi YouTube gdje mogu pronaći i druge videozapise na temu zaštite prirode.

U nastavku pogledajte videozapis Što je sova vidjela? # 01

sjever.hr/medjimurska-priroda.info
08.09.202.

Input your search keywords and press Enter.