Now Reading:
Međimurska županija nastavlja s ulaganjima u kvalitetniju zdravstvenu skrb – Kreće se s uređenjem suterena zgrade Zavoda za hitnu medicinu
Full Article 3 minutes read

Međimurska županija nastavlja s ulaganjima u kvalitetniju zdravstvenu skrb – Kreće se s uređenjem suterena zgrade Zavoda za hitnu medicinu

U sklopu aktualne energetske obnove Županijske bolnice Čakovec, uređivat će se i suteren zgrade Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, a projekt je detaljnije predstavljen na konferenciji za medije, koja je održana u srijedu.

Kako je naglasio međimurski župan Matija Posavec, riječ je o još jednom projektu ulaganja u bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb.

– S obzirom da je Zavod za hitnu medicinu smješten unutar zgrade same županijske bolnice, prvenstveno nam je bio cilj iskoristiti aktualnu energetsku obnovu same bolnice te uklopiti rekonstrukciju vanjske i unutarnje ovojnice. Drugi cilj je da djelatnici Zavoda za hitnu medicinu, koji rade pod iznimnim profesionalnim stresom imaju bolje uvjete za rad, a treći cilj je da danas sutra razvijamo hitnu medicinu na način da se naša hitna i naši djelatnici mogu kvalitetnije usavršavati i da u budućnosti Zavod za hitnu medicinu bude i nastavni centar za ovaj dio Hrvatske – objasnio je župan Posavec dodavši da kako napreduje medicina, tako i liječnici odnosno zdravstveno osoblje moraju biti u korak sa svim trendovima i novitetima koji se podrazumijevaju u adekvatnom i kvalitetnom liječenju.

Dodao je i kako se nada da će projekt biti, na radost pacijenata i zaposlenika, uspješno odrađen te najavio kako će Županija kao osnivač zdravstvenih usluga, nastaviti s daljnjim ulaganjima u zdravstvo.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant je naglasila da nakon nedavne nabavke dva nova vozila stižu dobre vijesti za Zavod hitne medicine odnosno da je raspisana javna nabava za prvu fazu adaptacije suterena Paviljon II vrijednosti 1,105 milijuna kuna, a iznos je u cijelosti osigurala Međimurska županija.

– Radi se kontinuiranoj podršci našeg osnivača i ulaganja u zdravstveni sustav. Sami radovi bi trebali trajati do prosinca ove godine – kazala je ravnateljica te dodala da će se uređenjem dobiti prostor za edukaciju djelatnika Zavoda. U dijelu će se smjestiti arhiv Zavoda.

– Edukacija djelatnika je vrlo bitna i oni redovito obavljaju vježbe, edukacije, predavanja i za to ima treba adekvatan prostor – pojasnila je ravnateljica Križaj – Grabant.

Najavila je i drugu fazu projekta, a ta faza predviđa nabavku opreme za novouređene prostore. Podsjetila je i da su prizemlje i kat Paviljona II već ranije uređeni, točnije prije dvije godine, za što je tada utrošeno oko 1,8 milijuna kuna.

Predstavnik izvođača radova Team građenje d.o.o., Igor Hoblaj izrazio je zadovoljstvo još jednim dobivenim projektom te objasnio što će sve obuhvatiti adaptacija suterena zgrade Zavoda za hitnu medicinu.

– Radovi će obuhvatiti zamjenu keramike i kompletne sanitarije u sanitarnim čvorovima, zatim će tu biti odrađena i zamjena unutarnje stolarije te rasvjete, ali i zamjena kompletnog grijanja. Preuređivat će se i prostorije pa ćemo tako dobiti jednu veliku prostoriju za sastanke i par prostorija za arhivu – objasnio je Hoblaj.

jmiklauzic / www.sjever.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.