Now Reading:
Jeste li pratili TV duel Habijana i Bauka? Tko je po vama bio bolji?
Full Article 2 minutes read

Jeste li pratili TV duel Habijana i Bauka? Tko je po vama bio bolji?

Saborski zastupnici Arsen Bauk (SDP) i Damir Habijan (HDZ) u sinoćnjem su HTV-ovom Dnevniku polemizirali o oporbenom zahtjevu za ostavku Vlade zbog plinske afere te drugim temama.

Bauk je u Dnevniku HTV-a rekao da je na zajedničkoj sjednici 11 klubova zastupnika u Saboru osudilo aferu, zatražili političku odgovornost premijera, Vlade, Uprave i Nadzornog odbora Ine, te zatražilo određene podatke od Vlade koji se tiču cijena po kojima su prodavani domaći plin i nafta u 2020., 2021. i 2022. godini.

-Što se tiče političkih zahtjeva, ne očekujemo da će Vlada sama od sebe otići, posebno ako njihovi koalicijski partneri i dalje toleriraju ovo što radi četvrta razina HDZ-a, kako to oni vole reći – rekao je Bauk, dodajući da pak očekuju ispunjenje onih zahtjeva koji su utemeljeni na Zakonu o energiji, prenosi tportal.

Habijan je rekao da ovo nije prvi put da se oporba ujedinila te da će se vrlo vjerojatno opet posvađati.

-Ako pogledate zaključke koje su danas donijeli, zapravo se više-manje radi o tome što je Vlada već pokrenula, a to je pitanje odgovornosti članova Uprave – rekao je.

Govor mržnje ili malo teže riječi?

-Prema tome, Vlada radi na tome i to je ono što u ovom trenutku jedino možemo i napraviti. A ovo sve ostalo je jedan performans – rekao je Habijan, dodajući da oporba ima pravo na to, ali je osudio uvrede i govor mržnje koji su se, kako je rekao, čuli na sjednici.

Bauk je pak rekao da ne misli da je bilo govora mržnje.

Foto: screenshot HRT
www.sjever.hr / tportal.hr
07.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.