Now Reading:
Do smrti mlatili zaštitara jer je radio svoj posao, no neće im se suditi za ubojstvo – van bi mogli i za manje od tri godine…
Full Article 3 minutes read

Do smrti mlatili zaštitara jer je radio svoj posao, no neće im se suditi za ubojstvo – van bi mogli i za manje od tri godine…

Napadači koji su u subotu u ranim jutarnjim satima u kasinu na zagrebačkoj Savici brutalno pretukli 40-godišnjeg zaštitara Hrvoja Zanatića koji je preminuo u bolnici su u Remetincu. Sudac im je odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, prenosi Index.

DORH je potvrdio kako se dvojac tereti za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti što znači da bi se 22-godišnji prvookrivljeni Arian Bafti i drugookrivljeni 23-godišnji Martin Perhot neće odgovarati za ubojstvo, nego za blaže djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom za koje je predviđena kazna zatvora od tri do 15 godina zatvora.

Obojica su, kako je doznao Index ranije, pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys, a u kasino su ušli u društvu 34-godišnjaka Tomislava K., također pripadnika BBB-a.

-Drugookrivljenik je, osnovano se sumnja, odgurnuo oštećenika uslijed čega je oštećenik udario leđima u automat za igre, a potom su prvookrivljenik i drugookrivljenik, osnovano se sumnja, zajedno nasrnuli na oštećenika udarajući ga nogama i rukama u predjelu glave i tijela. Uslijed velikog broja udaraca koje su mu okrivljenici nanijeli, oštećenik je zadobio višestruke teške tjelesne ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, preminuo u bolnici – priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Tomislav K. je u trenucima kada je započinjao žestok napad na zaštitara sjedio za ruletom i sve mirno promatrao, a prema policiji, ni kasnije nije značajnije pokušao spriječiti sukob. No protiv njega ni policija ni tužitelji nisu podignuli nikakvu prijavu, nego su ga tretirali u statusu svjedoka, prenosi Index.

Nakon premlaćivanja, napadači su pobjegli, a potom se i predali policiji. Kada su u ponedjeljak došli na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, dvojac koji je nasmrt pretukao zaštitara dočekalo je nekoliko fanova. Baftiju su viknuli: “Ari, di si?”, a on im se nasmijao i podignuo u zrak ruke u lisicama u znak pozdrava.

Sva trojica su, piše Index, otprije dobro poznata policiji. Prvookrivljenog Banfija policija zna po tučnjavama, drskim i nasilničkim ponašanjima, ali i po krađi i drogi, dok je drugookrivljeni poznat po drskom ponašanju i po tome što je pijan bio na utakmici.

34-godišnji Tomislav K. evidentiran je u policiji zbog napada na službenu osobu, kao i zbog tučnjava i nasilničkog ponašanja.

www.sjever.hr / index.hr
06.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.