Now Reading:
U čakovečkoj III. osnovnoj školi sve veći broj učenika, ali i prvašića – posjetila ih i gradonačelnica Cividini
Full Article 3 minutes read

U čakovečkoj III. osnovnoj školi sve veći broj učenika, ali i prvašića – posjetila ih i gradonačelnica Cividini

U čakovečke klupe prvog dana nove školske godine 2022./2023. sjelo je oko 2700 školaraca. U pet redovnih osnovnih škola – I., II. i III. osnovnoj školi, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec te Centru za odgoj i obrazovanje i Umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ formiran je 201 razrednih odjel, a ove godine imaju sveukupno 269 prvašića.

Kako bi se uvjerila da je sve spremno za novu nastavnu godinu gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini posjetila je III. osnovnu školu Čakovec gdje ju je dočekalo 352 učenika na čelu s ravnateljicom Natašom Hajdinjak.

-Svim učenicima želim uspješno savladavanje nastavnih programa, roditeljima strpljenja i mnogo radosti zbog školskih uspjeha njihove djece, a učiteljima i svim zaposlenicima škola, školsku godinu bez zatvaranja ili drugih izvanrednih situacija za koje nisu krivi, a na kraju snosimo svi zajedno posljedice. Svakoj zajednici obrazovanje treba biti najvažnije, ulaganje u njega najisplativije, a ljudi koji rade u sustavu najbitniji za odgoj i obrazovanje djece. Stoga, svima Vama, ali i nama, želim prije svega, jednu normalnu školsku godinu, u kojoj će naši učenici i njihovi mentori ponovno postizati odlične rezultate u nastavi, natjecanjima i smotrama – rekla je čakovečka gradonačelnica.

U III. OŠ Čakovec je naspram prošle školske godine 9 učenika više u 16 razrednih odjela, a povećava se i broj prvašića, kojih je u školi 50.

-Naš osnivač Grad Čakovec na čelu s gradonačelnicom Cividini zna da je obrazovanje temelj i pokazatelj razvijenosti društva i zato vjerujem da ćemo zajedničkim naporima prebroditi sve, pa i energetsku krizu te učiniti sve da se i učenici i djelatnici u školi osjećaju sigurno i ugodno – naglasila je ravnateljica i dodala kako je škola spremna za novu školsku godinu, pritom je odlično opremljena te se u nju kontinuirano i planski ulaže, uz motivirane i stručne djelatnike te uspješne učenike.

Najveća novost koja netom započete školske godine čeka čakovečke osnovce je besplatna užina u školama. Stoga od prvog dan nastave svi čakovečki osnovnoškolci jedu istu užinu, koja je nutritivno izbalansirana i sezonska s većinom lokalno proizvedenim namirnicama. Roditeljima financiranje odlaska u školu sigurno olakšava i pomoć koju za kupnju radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala dobivaju od Grada.

Računom za kupljene radne bilježnice, geografski atlas i mapu za likovni odgoj koji predaju u računovodstva škole, ostvaruju pravo na povrat 200, 300, odnosno 400,00 kuna, ovisno koji im razred djeca polaze. Grad Čakovec i ove ljetne praznike iskoristio je ujedno i kako bi u nekim školama obnovio prostorije i nabavio potrebnu opremu, sve kako bi učionice, dvorane i drugi školski prostori bili spremni za početak nastave.

Ovih danas objavljeni su rezultati natječaja za pomagače u nastavi koje su prijavile udruge. Što se tiče Čakovca, sve prijavljeno je odobreno, tako da bi svi koji imaju valjano rješenje te su se ranije prijavili školama, trebali imati osiguranog pomagača u nastavi.

-Na kraju, ovih dana na našim će ulicama biti mnogo djece i mladih koji će se u jutarnjim i prijepodnevnim satima kretati prometnicama. Molim sve vozače, motoriste i bicikliste, sve sudionike u prometu, da još pozornije nego inače prate pješake i naše školarce, kako bi izbjegli eventualne nesreće. Također, molim roditelje da djeci skrenu pozornost na prometna pravila te da posebno s prvašićima ponove pravila ponašanja u prometu – zaključila je Cividini.

www.sjever.hr / cakovec.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.