Now Reading:
KORAK U NOVI ŽIVOT Prvašići sjeli u klupe i u varaždinskoj 3. OŠ – Bosilj: I ova, kao i 7. osnovna škola, ide u dogradnju
Full Article 3 minutes read

KORAK U NOVI ŽIVOT Prvašići sjeli u klupe i u varaždinskoj 3. OŠ – Bosilj: I ova, kao i 7. osnovna škola, ide u dogradnju

Veliko uzbuđenje, kako prvašića, tako i njihovih roditelja, u ponedjeljak nije izostalo ni u varaždinskoj 3. osnovnoj školi – za učenike kojima počinje novo, iznimno važno razdoblje u životu, organizirana je priredba, a dobrodošlicu im je poželio i gradonačelnik Neven Bosilj.

Prošle su godine po prvi put u školske klupe sjela 403 prvašića, a ove godine ih je ipak nešto manje, odnosno 398, no na 3. osnovnoj ih je više nego lani.

Gradonačelnik je istaknuo kako je svaki početak težak, ali da se prvašići ne trebaju bojati jer će im njihovi roditelji, kao i učiteljice i učitelji omogućiti da se u školi osjećaju što ugodnije.
-Moramo ih upozoriti da se u prometu moraju ponašati sukladno prometnim propisima. Apeliram na sve naše sugrađane koji se voze vozilima da posebnu pažnju obraćaju na naše najmlađe koji su ove godine krenuli u prve razrede – rekao je Bosilj.

Istaknuo je da Grad jako puno ulaže u nadstandard u školama.
-Uz to što imamo pomoćnike u nastavi, i to dva programa jer je Društvo distrofičara prvi put ove godine, u suradnji s Gradom, prijavilo potrebe i tu smo dobili 500 tisuća sto posto sufinanciranih kuna i imat ćemo deset pomoćnika u nastavi u Centru Tomislav Špoljar, u ostalom dijelućemo imati 65 pomoćnika i stručnih komunakcijski posrednika. To košta 3 milijuna kuna, a 85 posto smo dobili iz europskih sredstava, dok 15 posto daje Grad Varaždin – kazao je gradonačelnik koji je u 3. OŠ stigao u pratnji pročelnice gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijele Vusić.

Dodao je kako je pandemija ostavila veliki trag na našu djecu te da svaki sedmi adolescent u dobi od 10 do 18 godina ima psiholoških problema.
-Grad Varaždin je pionir u tome što smo osigurali psihologe za sve škole koje ih dosad nisu imale. Osim toga, sav obrazovni materijal koji se u drugim gradovima mora plaćati, Grad Varaždin je osigurao, dakle i radne bilježnice i ostali popratni materijal potreban našim učenicima – istaknuo je Bosilj dodavši kako se dosta ulaže i u obnovu škola.

-Ovdje su pobrušeni i prelakirani svi parketi da bi naši učenici došli u što bolje uvjete, a za 3. i 7 osnovnu školu je pripremljena dokumentacija, ovoga tjedna ide natječaj za glavni projekt i ići ćemo u dogradnju tih dviju škola. Već znamo na koji ćemo fond aplicirati – zaključio je Bosilj.

Nakon priredbe dobrodošlice koju su za najmlađe učenike pripremile njihove starije kolege sa svojim nastavnicima, gradonačelnik Bosilj svim je učenicima prvih razreda podijelio reflektirajuće prsluke te im poželio mnogo uspjeha u obrazovanju i mnogo novih prijatelja.

a.kučić/sjever.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.