Now Reading:
Počela je nova školska godina i za 526 učenika na lepoglavskom području – Škvarić: Vaše obrazovanje bit će zalog vaše, pa tako i budućnosti našeg grada
Full Article 2 minutes read

Počela je nova školska godina i za 526 učenika na lepoglavskom području – Škvarić: Vaše obrazovanje bit će zalog vaše, pa tako i budućnosti našeg grada

Diljem Hrvatske, pa tako i na području Grada Lepoglave, 5. rujna počela je nova školska godina. U osnovnoškolske klupe u osnovnim školama na gradskom području, u Lepoglavi, Kamenici, zajedno s područnom školom u Žarovnici, i Višnjici sjelo je 526 učenika. Najviše u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi – 280, zatim u OŠ Ivana Rangera u Kamenici – 143 i 103 u OŠ Izidora Poljaka u Višnjici.

Učenike su na školskim klupama dočekali besplatni udžbenici i radne bilježnice koje je za njih i ove godine osigurao Grad Lepoglava.

-Razvoj našeg grada temeljimo na mladim i obrazovanim ljudima. Na vašem je životnom putu obrazovanje iznimno važno. Ono će biti zalog vaše, pa tako i budućnosti našeg grada. Iako vam taj dio puta izgleda težak njime će te proći puno lakše jer su uz vas vaši roditelji, učitelji i svi ostali djelatnici škole. Uz vas je i Grad Lepoglava koji u velikoj mjeri omogućava provedbu brojnih programa namijenjenih upravo vama i vašem obrazovanju. Grad financira nabavku radnih bilježnica, provedbu izvannastavnih aktivnosti, odvijanje programa produljenog boravka u školi te nagrađuje najuspješnije učenike – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je uspješnu novu školsku godinu poželio svim osnovnoškolcima s područja Grada Lepoglave i njihovim učiteljima te školskim djelatnicima.

Nova je školska godina u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi započela molitvom i božjim blagoslovom kojeg je učenicima i njihovim učiteljima udijelio vlč. Nenad Piskač.

sjever.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.