Now Reading:
Najljepši početak školske godine: u Zagrebačkoj županiji otvorena nova škola, investicija je vrijedna 22 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Najljepši početak školske godine: u Zagrebačkoj županiji otvorena nova škola, investicija je vrijedna 22 milijuna kuna

Nova škola za jednosmjensku nastavu s mogućnošću produženog boravka otvorena je u općini Luka. Investiciju vrijednu gotovo 22 milijuna kuna u cijelosti je financirala Zagrebačka županija, a dobrodošlicu u novu školu učenicima i nastavnicima poželio je župan Stjepan Kožić.

-Mislim da nema ljepšeg načina započeti školsku godinu nego otvorenjem prekrasne nove škole, što je u Zagrebačkoj županiji postala prava tradicija. Danas sa zadovoljstvom možemo reći da u Luki otvaramo jedno novo poglavlje kad je obrazovanje u pitanju – rekao je Kožić dodavši kako u nove školske prostore dolaze i učenici u Pušći gdje su dograđene škola i dvorana te u Klinča Selima i Bedenici gdje su izgrađene nove sportske dvorane.

-Do kraja godine očekujemo završetak izgradnje sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, što će ujedno bit kruna kapitalnih investicija u školstvo ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna – naglasio je Kožić.

-Ovo je primjer pametnog ulaganja u budućnost. Škole su živi organizmi, one znače i zrače život – rekao je Tomislav Paljak, izaslanik predsjednika Vlade RH, ujedno i tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

-Pred nama je mogućnost korištenja sredstava iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, u iznosu 2 milijarde i 300 milijuna kuna – najavio je prilikom otvorenja škole Paljak dodavši da javni poziv izlazi sredinom listopada, a cilj mu je prvenstveno osigurati provođenje jednosmjenske nastave u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Nova škola na gotovo dvije tisuće kvadratnih metara moći će primiti 240 učenika, ima 10 učionica, knjižnicu, zbornicu, prostorije za pedagoga, logopeda, računovodstvo, tajnika, ravnatelja, kuhinju s blagovaonicom i spremište, a kat i prizemlje povezani su liftom.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.