Now Reading:
Dijete koje je stradalo u naletu kamiona bori se za život – “Užasno je izgledalo, ležao je nepomično, išla mu je krv…”
Full Article 2 minutes read

Dijete koje je stradalo u naletu kamiona bori se za život – “Užasno je izgledalo, ležao je nepomično, išla mu je krv…”

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer između Oroslavja i Stubičkih Toplica, teško je stradalo 9-godišnje dijete na kojeg je naletio vozač kamiona.

Užasno je izgledalo, ja sam malo dalje otišla i tad je njegov tata dotrčao, jako je plakao i vikao – što se s malim dogodilo?! Dvije gospođe su čučale kraj njega, ali mali nije davao nikakve znakove. Krv mu je išla i tako je nepomično ležao – kazala je Anica Plećko za RTL Danas.

– Ja sam otišla gore do onog stupa i tata kako je dotrčao, počeo je strašno vikati i plakati i tad je hitna došla, i onda su ga stavili na krevet i otpeljali – ispričala je Plećko.

Dijete se u bolnici bori za život, a u Klaićevu je primljen bez svijesti, sa slomljenim kostima i ugroženim funkcijama vitalnih organa.

– On je zadobio kraniocerebralne ozljede, dakle mozga i lubanje, isto tako i grudnog koša. Podvrgnut je neurokirurškom zahvatu, ugrađen je senzor koji mjeri tlak u moždanim strukturama, na mehaničkoj je ventilaciji – kazao je za RTL Danas ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, Goran Roić.

Dijete je upravljalo biciklom dijelom kolnika namijenjenom vozilima iz suprotnog smjera, u tom trenutku naišlo je teretno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin te je došlo do udara teretnog automobila u bicikl i dijete, i pada djeteta na tlo – kazala je Marijana Mužar, glasnogovornica PU krapinsko-zagorske.

Osim što se dječak vozio u suprotnom smjeru, stručnjaci upozoravaju i na problem što nije imao zaštitnu opremu, ali ni reflektirajući prsluk.

– Drugi problem je što roditelji sami ne znaju da dijete do 9 godina ne može sudjelovati samostalno biciklom u prometu, osim u slučaju da je položilo posebni ispit za upravljanje biciklom u prometu – kazao je Rajko Horvat, profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Inače, policija je kod 34-godišnjeg vozača utvrdila da je bio alkoholiziran, no točni rezultati znat će se nakon analize krvi i urina.

www.sjever.hr / www.rtl.hr
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.