Now Reading:
ZA NEVJEROVATI – Škola traži od roditelja bjanko zadužnice od 5000 kuna i ovjeru kod bilježnika za dječje obroke
Full Article 2 minutes read

ZA NEVJEROVATI – Škola traži od roditelja bjanko zadužnice od 5000 kuna i ovjeru kod bilježnika za dječje obroke

Nova školska godina kreće u ponedjeljak, a jedna zadarska osnovna škola od roditelja koji žele prehranu u školi traži da potpišu bjanko zadužnicu i ovjere je kod javnog bilježnika, piše portal N1.

Radi se o bjanko zadužnici na pet tisuća kuna, što je najmanji mogući iznos bjanko mjenice, a potrebna je još i ovjera kod javnog bilježnika koja košta 135 kuma, navodi se u objavi na internetskim stranicama Osnovne škole Krune Krstića u zadarskim Arbanasima, a prenosi N1.

– Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5000 kuna (663.61 euro), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice – piše na školskim stranicama.

– Možete ju ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika. Postoji mogućnost avansnog plaćanja po polugodištu ili po godini. U tom slučaju roditelji će dobiti popust od 10 ili 20 posto te ne moraju potpisivati bjanko zadužnicu – objašnjavaju dalje.

– Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole. Obrazac bjanko zadužnice se nalazi kod javnog bilježnika – zaključuju na stranicama škole.

www.sjever.hr / www.hr.n1info.com
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.