Now Reading:
Tomašević položio kamen temeljac za novi vrtić i najavio izgradnju njih još 12
Full Article 2 minutes read

Tomašević položio kamen temeljac za novi vrtić i najavio izgradnju njih još 12

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, u pratnji svojih zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, i ravnateljice Dječjeg vrtića Zrno Zorice Lusavec, u utorak je položio kamen temeljac u izgradnju novog dječjeg vrtića Ivanja Reka.

Kako je istaknuo gradonačelnik Tomašević, jedan od prioriteta ove Gradske uprave jest značajno proširenje kapaciteta gradskih dječjih vrtića, u čije se proširenje dugi niz godina nije adekvatno ulagalo, a sve s ciljem da se u sljedećih nekoliko godina svakom djetetu omogući upis u gradski dječji vrtić.

-Nakon otvorenja radova na izgradnji vrtića u Kašini i Odranskom Obrežu, danas smo se okupili kako bismo obilježili početak izgradnje još jednog dječjeg vrtića, a u naredne dvije godine planiramo ih izgraditi ukupno 12 – kazao je gradonačelnik istaknuvši kako se nastavljaju i zapošljavanja odgojitelja i stručnih timova, te jačanje i razvijanje ljudskih potencijala u dječjim vrtićima, a sve s ciljem osiguranja potrebnih uvjeta za još kvalitetniji i uspješniji odgojno-obrazovni proces.

Ravnateljica Lusavec izrazila je zadovoljstvo što će građani ovog naselja dobiti svoj vrtić, kazavši kako roditelji svoju djecu više neće morati upisivati i voditi u vrtiće koji im nisu u blizini.

Ovaj vrtić djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Zrno za pet odgojnih skupina, od čega su dvije jasličke. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 1.585 m2, a vrijednost radova i opremanja iznosi 28,6 milijuna kuna. Novi vrtić za 100-tinjak djece bit će spreman za pedagošku godinu 2023./2024.

www.sjever.hr / zagreb.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.