Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija osigurala 5,7 milijuna kuna potpora poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štete od tuče – javite se na natječaj!
Full Article 1 minutes read

Koprivničko-križevačka županija osigurala 5,7 milijuna kuna potpora poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štete od tuče – javite se na natječaj!

U utorak je Koprivničko-križevačka županija objavila Javni poziv potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području županije u 2022. godini.

Poziv uključuje općine Drnje, Đelekovec, Golu, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinju koje su podnijele zahtjeve.

Financijska sredstva osigurana su u županijskom proračunu, a iznose prema procjeni 5.695.000,00 kuna. Konačna Odluka o rasporedu sredstava biti će donesena sukladno obradi zahtjeva korisnika po završetku natječaja.

Predmet Javnog poziva je dodjela potpore poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica tuče na neosiguranom poljoprivrednom zemljištu i imovini, što je evidentirano u Registru šteta na području spomenutih općina Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja.

Intenzitet potpore iznosi minimalno 19 posto od ukupno prihvatljivih troškova, a korisnik potpore može ostvariti maksimalni iznos do 90 posto intenziteta u ovoj godini. Intenzitet će se odrediti nakon proteka roka za podnošenje zahtjeva, a na osnovi iznosa prihvatljivih zahtjeva korisnika i raspoloživih sredstava, prema budućoj Odluci o rasporedu sredstava Ministarstva poljoprivrede.

Detaljne informacije o Javnom pozivu možete pročitati OVDJE

www.sjever.hr/kckzz.hr
23.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.