Now Reading:
Tko će biti novi glavni ravnatelj hrvatske policije? Evo tko su kandidati
Full Article 2 minutes read

Tko će biti novi glavni ravnatelj hrvatske policije? Evo tko su kandidati

Ministarstvo unutarnjih poslova je 3. kolovoza ove godine raspisalo javni natječaj za imenovanje rukovodećeg policijskog službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu policije – glavnog ravnatelja policije.

Još uvijek aktualni glavni ravnatelj policije Nikola Milina svoj mandat završava u punom opsegu, a imenovan je 24. kolovoza 2017. godine.

Ministarstvo unutarnjih poslova je na raspisani natječaj zaprimilo pet prijava kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, a to su završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničkog područja i područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarnog područja znanosti i umjetnosti, najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika te položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Dodatni uvjeti bili su osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost, temeljna sigurnosna provjera i nepripadnost političkoj stranci.

Pored navedenog kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijem u državnu službu.

Zaprimljene prijave pregledala je Komisija i utvrdila popis od pet kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja te ih sve pozvala na razgovor radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te rezultata ostvarenih u dosadašnjem radu.

Intervju sa četvoricom kandidata obavio je osobno potpredsjednik Vlade i ministar Davor Božinović i to su Nikola Milina, Željko Pilipović, Željko Prša i Damir Takač, dok peti kandidat nije pristupio razgovoru. Životopise kandidata možete pročitati ovdje.

Glavni ravnatelj policije je rukovodeći policijski službenik potkategorije glavni policijski rukovoditelj, a temeljem rezultata provedenog razgovora Božinović će Vladi Republike Hrvatske predložiti kandidata za imenovanje na vrijeme od pet godina.

www.sjever.hr
23.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.