Now Reading:
SJAJNI TURISTIČKI REZULTATI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Broj noćenja na razini 2019. godine, kuće za odmor sve traženije
Full Article 2 minutes read

SJAJNI TURISTIČKI REZULTATI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Broj noćenja na razini 2019. godine, kuće za odmor sve traženije

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, Zagrebačka županija bilježi sjajne turističke rezultate. U prvih sedam mjeseci ostvareno je čak 78 posto više dolazaka i 65 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima rekordne 2019. ostvarena je razina od 87 posto dolazaka, dok je broj noćenja na razini 2019. godine.

Najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad, a osim iz Hrvatske najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

-Dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena iznimno su popularne i tražene kuće za odmor kojih na području Zagrebačke županije imamo više od pedeset novootvorenih, od čega je njih dvadeset visokokategorizirano – rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije dodavši da se povećanjem visokokvalitetnog smještaja stvara koncept turističkog razvoja koji je održiv i visoke dodane vrijednosti.

Podsjetila je i na ostale adute – vrhunsku eno gastro ponudu, poznate vinske ceste, brojne šetnice i biciklističke staze te bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Zagrebačke županije – koji Zagrebačku županiju čine idealnom destinacijom za godišnji odmor, daleko od gužve i masovnog turizma.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
01.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.