Now Reading:
Čak 450 planinara i rekreativaca u akciji „Kretanje – zdravlje” – na Ivančici ih dočekale coprnice
Full Article 2 minutes read

Čak 450 planinara i rekreativaca u akciji „Kretanje – zdravlje” – na Ivančici ih dočekale coprnice

U nedjelju, 31. srpnja, 39. put zaredom u organizaciji HPD-a Ivančica Ivanec održana je najveća planinarska, ali i sportsko-rekreativna akcija „Kretanje – zdravlje“.

S obzirom da je riječ o jednoj od najdugovječnijih planinarskih akcija odličan odaziv i ove godine ne čudi – 450 planinara i rekreativaca krenulo je ranom zorom sa Žganog vina  put Ivančice.

Prva kontrolna točka ove je godine bila upravo na Žganom vinu, a ne u samom centru Ivanca kako je to bila praksa prijašnjih godina. Četiri preostale kontrolne točke bile su: Mrzljak, Grobek, Črne mlake te sam vrh Ivančice.

Na kontrolnim su točkama sudionici, već tradicionalno, dobivali žigove kao potvrdu uspješnog prolaska svake od njih.
Ni ove godine iznenađenja putem nisu izostala pa su tako izletnike na Črnim mlakama dočekivale coprnice s metlama, šeširima i u tradicionalnim kostimima. Za očuvanje tradicije, ali i oživljavanje najpoznatije ivanečke legende, bile su zadužene članice Društva prijatelja narodnih običaja „Maska“.

Nakon dvije godine pauze zbog epidemioloških razloga ove je godine, na vrhu ivančice, ponovno organizirano sportsko nadmetanje u starim sportskim disciplinama: visećoj kuglani, skoku u dalj, pikadu te povlačenju užeta. Ukupni pobjednik bilo je Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić.
Najboljima su podijeljeni zasluženi pehari i medalje, a Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. za najuspješnije su natjecatelje pripremili i promotivne pakete Ivanca – Planinarskog grada.

Za organizaciju sportskog programa i ove su godine bili zaduženi članovi Društva za sportsku rekreaciju Ivanec.
Ovogodišnja je akcija imala još jednu posebnost, naime, ispred planinarskog doma postavljena je drvena skulptura, planinarke visoke 185 centimetara, a rad je to umjetnika Daria Horbeca.

Organizatori najavljuju još veću i veseliju akciju dogodine jer bit će  to 40. obljetnica ove važne i vrijedne ivanečke planinarske akcije.

www.sjever.hr/ivanec.hr
01.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.