Now Reading:
Održano treće izdanje malonogometnog hakla na Porcijunkulovom, medalje im uručila gradonačelnica Cividini, a ekipe najavile dolazak i dogodine
Full Article 3 minutes read

Održano treće izdanje malonogometnog hakla na Porcijunkulovom, medalje im uručila gradonačelnica Cividini, a ekipe najavile dolazak i dogodine

Održano je treće izdanje malonogometnog hakla “Porcijunkulovo” u organizaciji Međimurske sportske mreže. Ove godine na turniru je snage odmjerilo 48 ekipa u pet kategorija, a u dva dana malonogometnog hakla odigrano više od 110 utakmica. Na čakovečkom travnjaku s umjetnom travom igralo je više od 200 dječaka i djevojčica, a kroz sam turnir zabilježeno je više od 400 posjetitelja.

U U-9 kategoriji prvo mjesto pripalo je ekipi “Lepi dečki”, na drugom mjestu završila je ekipa “Big Boys”, dok je treća ekipa bila “Green”. Spomenimo kako su četvrte bile djevojčice iz ekipe “Međimurske lepe puce” koje je posebno pohvalila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te zajedno s Kristijanom Antolovićem, predsjednikom Međimurskog nogometnog saveza podržala turnir. Obratili su se nogometašima i njihovim pratnjama, zahvalili svim ekipama na sudjelovanju te naposljetku dodijelili medalje najuspješnijima. Spomenimo kako je svaki natjecatelj u najmlađoj kategoriji dobio medalju kao uspomenu na nogometno Porcijunkulovo.

U seniorskoj kategoriji najbolja je bila ekipa “Pizzerije Šut” koja je u velikom finalu nakon penala bila bolja od ekipe “Sila se budi”. U utakmici za treće mjesto “Amateri” su slavili protiv “Ovo kolo slobodni” te su osvojili treće mjesto. Kod seniora prve tri nagrade bile su novčane, pojačane nagradama sponzora. Vrlo uzbudljivo bilo je i u kategoriji U-11. Sveukupno 10 ekipa prezentiralo je odličan nogomet, a nakon 7 odigranih utakmica najbolji je bio “Fotex Junajted” koji je u finalu bio bolji od varaždinskih “Bumbara”. U utakmici za treće mjesto “Dinamovci” su slavili protiv “Korpića”. Kao i kod mlađih, svih 10 ekipa dobilo je medalje za trajnu uspomenu koje je podijelio potpredsjednik županijske skupštine Ivica Baksa.

Drugog dana igrale su dvije kategorije, a prvi su na teren izašli dječaci rođeni 2009. godine i mlađi. Nakon velikog broja utakmica, prvo mjesto osvojila je ekipa “Zmajevi” koja je u finalu slavila protiv ekipe “Lepi dečki”. U susretu za treće mjesto “Crveni vragovi” bolje su se snašli od “Cole” te su zasluženo slavili te uzeli brončanu medalju.

Organizator je mislio na sve pa je svaka od 9 ekipa dobila medalje, a oni najbolji nagrađeni su poklon paketima turnirskih partnera kojih je ove godine bilo u respektabilnom broju.

Turnir je zatvorila kategorija U-18. Na nedjeljno poslijepodne juniorska kategorija pokazala je sve čari hakla, a najbolja ekipa turnira bili su napislijetku “Kumovi”. Srebrna medalja pripala je ekipi “Zvonarek sistemi”, dok je bronca otišla u ruke ekipe “DDBV”.

-Zahvalio bi svim roditeljima koji su prijavili djecu na hakl, zatim partnerima koji su prepoznali naš projekt, a posebno Gradu Čakovcu koji nam je omogućio igranje ovog turnira za vrijeme manifestacije Porcijunkulovo. Ovo je bio najveći turnir do sada u našoj organizaciji, a možemo reći kako smo si nakon ovog izdanja podignuli ljestvicu te da četvrto izdanje može biti samo bolje od prethodnog. Drago mi je što se ovoliko djece okupilo na jednom terenu, a njihovi osmjesi govore sve. Vidimo se sljedeće godine – poručio je organizator turnira Nikola Lukman.

Treba pohvaliti i sudački dvojac – Casimir Nomo Nemi i Roberto Dežđek koji su oba dana odradili jako dobar posao.

sjever.hr/cakovec.hr
02.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.