Now Reading:
POČINJE PROCIJUNKULOVO Sjajna prilika da pobliže upoznate međimursku i čakovečku tradiciju, a organizatori obećavaju manje gužve u Ulici kišobrana – evo zašto!
Full Article 2 minutes read

POČINJE PROCIJUNKULOVO Sjajna prilika da pobliže upoznate međimursku i čakovečku tradiciju, a organizatori obećavaju manje gužve u Ulici kišobrana – evo zašto!

Čakovečko proštenje jedan je od događaja koji nudi sadržaje i zabavu za cijelu obitelj. Najmlađi se svakodnevno mogu kreativno izražavati i učiti kroz igru te radionice u Dječjoj zoni u Perivoju Zrinski, dok oni malo stariji mogu pohoditi središtem grada, upijati raznolikost sadržaja i uživati u večernjim programima.

Svake godine organizatori obogaćuju Porcijunkulovo novim iskustvima za posjetitelje, a za razvitak grada i turizma bitne su konstantne promjene i noviteti. Tako je jedna od ovogodišnjih novosti Prcinkulovski plac; prostor u Ulici Valenta Morandinija iza Čakovečkog placa na kojemu će se nalaziti brojni kvalitetni izlagači i prodavači tradicijskih i prehrambenih proizvoda. Upravo su oni srce najveće čakovečke manifestacije i magnet za mnoge šetače iz svih krajeva Hrvatske.

Ponijeti uspomenu s Porcijunkulova, bilo to nešto materijalno sa štandova ili okinuti fotografiju “pod mamrelama”, znači uistinu upiti šarenilo sadržaja koje nudi Čakovec krajem srpnja i početkom kolovoza svake godine.

Manje gužve zahvaljujući kružnom kretanju gradom

Problem gužvi i zastoja u Ulici Kralja Tomislava, odnosno u “Ulici kišobrana”, ove će se godine pokušati ukloniti tako što će sadržaji i program biti smješteni na pomno odabranim lokacijama do kojih se zapravo vrlo lako i brzo može doći. Kružno kretanje gradom omogućit će vam da se duže zadržavate kod željenog sadržaja i štanda, bez osjećaja da morate što prije sve obići ili da vam netko odsprijeda diktira tempo hoda, a ujedno da u kraćem vremenu uspijete vidjeti i doživjeti što je moguće više toga.

Tako ćete, na primjer, od Franjevačkog trga, gdje će se nalaziti Zona tradicije i zanata, moći krenuti kroz Strossmayerovu ulicu prema Parku Rudolfa Kropeka, tj. Urban Parkiću. Iz Urban Parkića trebat će vam niti minuta lagane šetnje do Prcinkulovskog placa, a isto toliko i do Ulice Matice hrvatske i samog centra Čakovca. Praznog hoda neće biti jer gdje god se okrenete šarenilo Porcijunkulova okupirat će vam osjetila. Iz centra grada ponovno možete krenuti prema Ulici kišobrana ili Perivoju Zrinski, koji je i ove godine pun sadržaja za sve generacije.

Svratite i uvjerite se sami da nitko neće biti zakinut za svoj magični doživljaj Porcijunkulova, manifestacije koja će početi u četvrtak, 28 srpnja i trajati sve do 2. kolovoza.

foto: arhiva
www.sjever.hr/cakovec.hr
28.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.