Now Reading:
U Općini Budinščina nastavlja se uređenje nerazvrstanih cesta – radovi povjereni tvrtki „Čukelj iskopi i prijevoz” iz Budinščine
Full Article 2 minutes read

U Općini Budinščina nastavlja se uređenje nerazvrstanih cesta – radovi povjereni tvrtki „Čukelj iskopi i prijevoz” iz Budinščine

S ciljem osiguravanja kvalitetnijeg i sigurnijeg prometovanja, početkom ovog mjeseca u Općini Budinpčina započeli su radovi na nerazvrstanim cestama. Trenutno je u tijeku košnja trave i niskog raslinja uz ceste, a ugovorom koji su u petak potpisali općinski načelnik Radovan Hercigonja i vlasnik tvrtke „Čukelj iskopi i prijevoz” iz Budinščine, Mario Čukelj, stvoreni su uvjeti za nastavak uređenja cesta.

To će se uređenje nastaviti navozom i razgrtanjem kamenog materijala, čišćenjem, uređenjem i zacjevljenjem odvodnih jaraka te drugim radovima na cestama.

– Sve puteve na području naše općine, u svih osam mjesnih odbora obišla je naša Komisija za nerazvrstane puteve i radit će se sukladno potrebama koje je Komisija i utvrdila. Nakon raspisanog natječaja stigla je jedna ponuda i to ponuda tvrtke „Čukelj iskopi i prijevoz”, čiji vlasnik Mario Čukelj dugi niz godina radi za Općinu, sve komunalne radove i sve oko uređenja naših nerazvrstanih puteva, tako da zna sve naše puteljke i mišljenja smo da je upravo ta tvrtka idealna za obavljanje ovih radova – istaknuo je Hercigonja.

Načelnik je dodao da se na području općine Budinščina svake godine primjenjuje model rotacije mjesnih odbora.

– Nastojimo rotirati mjesne odbore, tako da ne bude uvijek isti prvi na redu za radove i mislim da mještani za to doista imaju razumijevanja i slažu se s takvim načinom jer je, zapravo, najpravedniji – kazao je Hercigonja.

Ove će se godine krenuti s radovima u Mjesnom odboru Pece, uslijedit će mjesni odbor Grtovec te nakon toga Zajezda, a radovi će se nastaviti u Mjesnom odboru Pomperovec, Prepuštovec i Marigutić. Na red će nakon toga doći Mjesni odbor Sv. Križ i Pažurovec te Mjesni odbor Budinščina, potom i Mjesni odbor Krapinica, a ovogodišnji će radovi završiti u Mjesnom odboru Gotalovec i Toplićica.

Upućujem molbu mještanima da tijekom radova koji će se obavljati na njihovu i dobrobit svih nas, imaju razumijevanja, budu strpljivi i obzirni prema izvođaču, kako bi se radovi mogli obaviti kvalitetno i na vrijeme – poručio je načelnik Hercigonja.

www.sjever.hr
28.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.