Now Reading:
“Ne idu oni slučajno u Mađarsku” – dvije kolone oklopnih vozila Hrvatske vojske putuju preko Varaždina i Čakovca, očekuju se gužve
Full Article 2 minutes read

“Ne idu oni slučajno u Mađarsku” – dvije kolone oklopnih vozila Hrvatske vojske putuju preko Varaždina i Čakovca, očekuju se gužve

Dvije kolone oklopnih i drugih vozila Hrvatske vojske u srijedu u sklopu NATO-ove misije kretat će se rutom od Karlovca do Graničnog prijelaza Goričan zbog čega se može očekivati pojačani cestovni promet, priopćili su iz MORH-a.

Pripadnici, tehnika i vozila iz sastava 1. hrvatskog kontingenta (HRVCON) NATO aktivnosti ojačane budnosti (eVA – enhanced Vigilance Activities) upućuju se u srijedu cestovnim putem u područje aktivnosti u Mađarsku te se do 15 sati očekuje pojačan promet na prometnicama od Karlovca do graničnog prijelaza Goričan.

Dvije kolone oklopnih i drugih vozila te kamiona kretat će se rutom od vojarne “110. brigade Hrvatske vojske” u Karlovcu do Turnja, autocestom do Lučkog te dalje do Ivanje Reke, preko Varaždina i Čakovca do Graničnog prijelaza Goričan.

– Tijekom prolaska kolona vozila na navedenoj relaciji može se očekivati pojačani cestovni promet te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – poručuju iz MORH-a.

U svom obraćanju, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović kazao je kako oni ne idu slučajno u Mađarsku, piše Jutarnji list.

Ne idu oni slučajno u Mađarsku, nadam se da će se brzo vratiti kući, obiteljima i Hrvatskoj. Nikad ovakve odluke nisu rutinske. Svijet se nalazi u neizvjesnoj situaciji, ovakav rat nije viđen do sada, a mi smo tu blizu. To je naš doprinos i nadam se i vjerujem da će na tome ostati – rekao je Milanović.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / morh.hr / jutarnji.hr
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.