Now Reading:
Odličan odaziv na prvom pub kvizu u Općini Lobor, u planu i božićno izdanje
Full Article 3 minutes read

Odličan odaziv na prvom pub kvizu u Općini Lobor, u planu i božićno izdanje

U sklopu Ljeta u Loboru i Janinskog tjedna u ponedjeljak je po prvi puta u organizaciji loborskog Savjeta mladih i uz podršku Općine Lobor održan pub kviz. Cilj je ovog događaja bio je odgovoriti na potrebe mladih u Općini Lobor i ponuditi im nove sadržaje, a sudeći prema odličnom odazivu, Savjet mladih u tome je i uspio.

Iako je pub kviz prvotno trebao biti održan u novootvorenom Kulturnom centru, s obzirom na velik odaziv i čak 20 prijavljenih ekipa, preseljen je u Društveni dom, stoga predsjednica Savjeta mladih Katarina Plancutić s pravom naglašava da su itekako zadovoljni odazivom.

-Kao nedavno osnovani Savjet mladih u sklopu ovogodišnjeg Ljeta u Loboru željeli smo mladima ponuditi nove aktivnosti i sadržaje kojih nedostaje u ruralnim sredinama. S obzirom da smo prvi pub kviz organizirali u sklopu Janinskog tjedna, bio je to spoj tradicijskog i inovativnog te zabave i znanja, a prijave su se jako brzo popunile – rekla je Plancutić.

Savjet mladih pobrinuo se i za osvježenje, pizze, medalje i novčane nagrade za najuspješnije ekipe, a za dobru zabavu i nakon kviza bili su zaduženi tamburaši, Barajt bend.

-Jako smo zadovoljni odazivom i šarolikim ekipama koje su odlučile okušati svoje znanje na prvom pub kvizu u Loboru. Stigle su nam čak i ekipe iz okolnih krajeva, Bedekovčine, Velikog Trgovišća i drugih jedinica lokalne samouprave, a posebno nam je drago što smo osmislili i izmiješali opća kviz pitanja s pitanjima vezanim uz Lobor što se domaćoj publici jako svidjelo – pojasnila je Plancutić dodavši kako su reakcije sudionika odlične te da jedva čekaju novo izdanje pub kviza.

Upravo zbog toga Savjet mladih razmišlja o organizaciji božićnog izdanja, a cilj je da ovaj pub kviz postane tradicija u sklopu Janinskog tjedna.

Iako je Savjet mladih tek nedavno osnovan, njihovih aktivnosti i planova ne nedostaje, pa tako uz podršku svim udrugama na području Lobora i uključivanje u humanitarne akcije u suradnji s načelnicom Ljubicom Jembrih i timom iz Općine provode aktivnosti na dobivanju certifikata Općina prijatelj djece, a Savjet je dao i inicijativu za sufinanciranjem autoškole mladima.

Zadovoljna što se Savjet mladih aktivno uključuje u društveni život Općine je i načelnica Jembrih koja je i sama podržala prvi pub kviz u Loboru.

-Pohvaljujem aktivnosti i inicijative našeg Savjeta mladih koji se osim s pub kvizom i druženjem uz tamburaše, u ovogodišnju manifestaciju Ljeto u Loboru uključio i s organizacijom Loborijade na kojoj će se održati natjecanje u starinskim igrama. Naša Općina je usmjerena prema djeci i mladima i nastoji im biti podrška od najmanjih nogu zbog čega me veseli što Savjet mladima nudi nove aktivnosti i sadržaje koji će sasvim sigurno obogatiti njihov društveni život. Time pokazuju da su doista nosioci pozitivnih promjena – zaključila je Jembrih.

www.sjever.hr
26.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.