Now Reading:
FOTO I VIDEO Ako ste ovo propustili, nek’ vam bude žao! U Loboru su muškarci trčali u štiklama, a stradalih, srećom, nije bilo!
Full Article 2 minutes read

FOTO I VIDEO Ako ste ovo propustili, nek’ vam bude žao! U Loboru su muškarci trčali u štiklama, a stradalih, srećom, nije bilo!

Ovogodišnji program obilježavanja Dana Općine Lobor iznimno je bogat i zanimljiv, a jedan od najatraktivnijih sadržaja zasigurno je Utrka muškaraca na štiklama održana u utorak.

Ne baš dostojanstveno, ali hrabro, ne posustajući i bez ozljeda, prvi je ciljem u centru Lobora prošao Tomislav Pakšec iz Vojnovca koji se, kaže, prijavio samo zato da bi podržao prijatelje.

-Na kraju sam, evo, pobijedio i ponosan sam! Bilo je jako teško, prvi put sam bio u štiklama i još ne mogu doći do zraka. Štikle sam nabavio preko svoje cure, broj 41, bile su mi malo velike, ali to me nije spriječilo da otrčim najbolje – rekao je zadihani Tomislav.

Po prvi put mještani Lobora i okolice imali su priliku uživati u ovom nesvakidašnjem „sportskom” događanju, a utrka je izazvala veliki interes, stoga su i organizatori bili iznimno zadovoljni.

-Bilo je šest kandidata i nadamo se da će ih sljedeće godine doći puno više. Kad smo osmišljavali program, djelovalo nam je to štosno i pomislili smo da bi moglo biti dobro posjećeno. Nešto drugačije od onoga na što smo navikli, prava „fora” – kazala je Mateja Posarić iz Udruge Sveta Ana te dodala da iz sigurnosnih razloga staza vjerojatno druge godine neće biti dulja:
-Mislim da je i ovo sasvim dovoljno.

Loborska načelnica Ljubica Jembrih zadovoljna je i organizacijom, ali i zanimanjem koje je Utrka muškaraca na štiklama izazvala.
-Bilo je puno publike, nešto manje hrabrih sudionika, ali čestitam im i vjerujem da će sljedeće godine biti više natjecatelja. Inače, bilo je puno više zainteresiranih, ali imali smo tehničkih problema, nismo uspjeli pronaći „sportsku opremu” odgovarajućeg broja. Naime, teško smo nabavljali štikle broj 43 ili veće – rekla je uz smijeh načelnica Jembrih.

Tomislav je ušao u povijest kao prvi loborski trkač u štiklama, a želite li da se i o vama govori i piše, prijavite se sljedeće godine. Naravno, ako ste dovoljno hrabri!

a.kučić/sjever.hr
26.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.