Now Reading:
Bjelovarska šuma Lug uskoro u novom ruhu – evo koje će sve sadržaje nuditi
Full Article 2 minutes read

Bjelovarska šuma Lug uskoro u novom ruhu – evo koje će sve sadržaje nuditi

Nakon što je odobreno stopostotno financiranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u studenom prošle godine počeli su radovi u sklopu projekta „Poučno tematska staza s pratećim sadržajima – šuma Lug, Bjelovar“.

Trenutno se radovi privode kraju te će kroz nekoliko tjedana Lug osvanuti u novom ruhu, s različitim sadržajima za građane.

Projekt je, među ostalim, podrazumijevao rekonstrukciju postojeće pješačke staze, izvođenje i uređenje poučno-tematske staze, orezivanje stabala, uređenje postojećeg prostora za rekreaciju i edukaciju, obnovu postojećeg dječjeg igrališta i njegovo proširenje te postavljanje antistres podloge ispod sprava.

Napravljena je i učionica u prirodi s 30 sjedećih mjesta, trenutačno se postavljaju drvena sjenica i vidikovac, a uskoro i drvena ograda uz kanal radi sigurnosti. Na poučno-tematskoj stazi ovih će dana biti postavljeno sedam drvenih edukativnih i informativnih ploča duž te pet edukativnih ploča u obliku različitih životinja.

Duž staze nalazit će se i 10 smjerokaza. Završetkom tog projekta brojni će rekreativci doći na svoje, ali i obitelji s djecom koja će ovdje naći i zabavni i edukativni sadržaj upoznavajući floru i faunu koja se nalazi na tom području. Također, stvoreni su i preduvjeti za Školu u prirodi koja se provodi u sklopu školskih kurikuluma. Ukupna vrijednost projekta, nakon provedenog postupka javne nabave, iznosi 644 tisuće kune.

www.sjever.hr / bjelovar.hr
25.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.