Now Reading:
Jedno od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Međimurju, DVD Selnica obilježilo velikih 140 godina
Full Article 2 minutes read

Jedno od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Međimurju, DVD Selnica obilježilo velikih 140 godina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Selnica, prema crkvenim zapisima jedno je od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Međimurju, obilježilo je 140. godišnjicu postojanja i djelovanja. Svečanost obilježavanja ove velike obljetnice započela je dočekom gostiju te prijateljskih vatrogasnih društava nakon čega je održan mimohod vatrogasaca kroz Selnicu.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Davor Debelec osvrnuvši se na bogatu povijest DVD-a te je istaknuo kako svi članovi DVD-a s nestrpljenjem čekaju završetak radova na novom vatrogasnom domu.

DVD Selnica broji 55 članova od čega 26 operativnih članova s položenim ispitom i važećom liječničkom potvrdom. Kontinuirano se ulaže u novu opremu, osposobljavanja i u usavršavanje članova koji tijekom godine sudjeluju na mnogobrojnim natjecanjima. Ove godine DVD je bio domaćin natjecanja s vatrogasnom motornom štrcaljkom Vatrogasne zajednice područja grada Mursko Središće, općine Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i međimurski župan Matija Posavec koji je čestitao na ovoj važnoj obljetnici te istaknuo kako je Međimurje po broju vatrogasaca, vatrogasne mladeži i DVD-ova jedno od najorganiziranijih i najmasovnijih u Hrvatskoj.

-Vaših 140 godina postojanja ima poseban značaj. Bilo je potrebno puno hrabrosti, volje i angažmana da se u ono vrijeme društvo osnuje, ali i održi do danas – rekao je župan naglasivši kako vatrogasci imaju snagu organizirati se u nekoliko minuta, u bilo koje dana i noći, spremni pomoći drugima.

Kroz 140 godišnju povijest ovog društva prošle su mnoge generacije humanista, a oni najzaslužniji primili su vatrogasna odlikovanja i prigodne zahvalnice.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
25.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.