Now Reading:
Krapinsko – zagorska županija dodjeljuje potpore poljoprivrednicima za sanciju šteta uzrokovanih tučom – evo kako se prijaviti
Full Article 2 minutes read

Krapinsko – zagorska županija dodjeljuje potpore poljoprivrednicima za sanciju šteta uzrokovanih tučom – evo kako se prijaviti

Krapinsko – zagorska županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda na području županije.

Potpore se dodjeljuju za uklanjanje šteta koje je poljoprivrednik pretrpio na poljoprivrednom zemljištu ili primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, uslijed prirodnih nepogoda na neosiguranoj imovini evidentiranoj u Registru šteta dana: 25. svibnja ove godine na području općine Hum na Sutli, zatim 2. lipnja ove godine na području gradova Klanjec i Oroslavje, te općina Zagorska Sela, Veliko Trgovišće i Kumrovec te 13. lipnja ove godine na području općine Bedekovčina.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podružnice KZŽ sa sjedištem na području županije.

Potpore će se isplaćivati za štete nastale na poljoprivredi (trajni nasadi, cvijeće, povrtlarske i ratarske kulture), zemlji i stoci, mehanizaciji i opremi za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, na solarnim panelima koji se koriste za poljoprivrednu proizvodnju te za štete na plastenicima odnosno staklenicima koji se koriste za poljoprivrednu proizvodnju.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu traje do 1. rujna ove  godine.

Detaljnije informacije i potrebna natječajna dokumentacija dostupne su na službenim web stranicama Krapinsko – zagorske županije.

www.sjever.hr
19.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.