Now Reading:
U Međimurju se radi punom parom: osim velikih ulaganja u kvalitetnije zdravstvo i obrazovanje u planu je čitav niz projekata
Full Article 2 minutes read

U Međimurju se radi punom parom: osim velikih ulaganja u kvalitetnije zdravstvo i obrazovanje u planu je čitav niz projekata

Planova i investicija u Međimurskoj županiji ne nedostaje, a osim što u narednom razdoblju slijede velika ulaganja u veću kvalitetu zdravstvenog i obrazovnog sustava, prema najavama župana Matije Posavca projekata, na kojima se već intenzivno radi, je mnogo.

Među njima su energetska obnova Županijske bolnice Čakovec koja bi prema riječima župana trebala završiti do kraja godine, izgradnja Regionalnog centra za ranu intervenciju, rekonstrukcija županijskog Zavoda za javno zdravstvo, revitalizacija preloške Marine i uređenje parka u krugu bivše vojarne. Osim toga, radi se i na projektu dogradnje Osnovne škole u Strahonincu, a kako je poručio, sve je spremno i za prijavu projekta obnove Gospodarske škole u Čakovcu.

-Obnova vanjske dvorane je završena, sada smo dobili i dodatna sredstva pa krećemo s unutarnjim uređenjem svlačionica i nabavkom opreme. Gotovo je sufinanciranje atletske staze u Belici, a imamo u planu rekonstruirati i drugu zgradu Matice Hrvatske da to bude za djecu i za mlade. Tu je i Dom kulture Macinec, Dom kulture u Donjoj Dubravi, rekonstruirana je područna škola u Gornjem Hrašćanu, abdomenalna kirurgija je završena, završena je i dogradnja Osnovne škole Sveti Juraj na Bregu – osvrnuo se župan.

U tijeku je projekt Centra za kulturu u Svetom Martinu na Muri, izgrađeno je ugibalište kod Osnovne škole Selnica, a gotova je i prva faza vanjske ovojnice Učiteljskog fakulteta.

-Drugu fazu potpisujemo ovaj tjedan, a gdje ćemo osigurati pola milijuna kuna, kao dio sufinanciranja od 1.200.000 kuna – najavio je Posavec.

tklopotan / www.sjever.hr
19.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.