Now Reading:
Dani Općine Lobor započeli ribičkim natjecanjem i proslavom velikog jubileja, 20 godina rada loborskog Športsko-ribolovnog društva Pastrva
Full Article 2 minutes read

Dani Općine Lobor započeli ribičkim natjecanjem i proslavom velikog jubileja, 20 godina rada loborskog Športsko-ribolovnog društva Pastrva

Ovogodišnji Dani Općine Lobor započeli su ribičkim natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak koje je u subotu po sedamnaesti puta organiziralo Športsko ribolovno društvo „Pastrva” Lobor. Natjecanje Memorijal Vladimir Sokolić, u čast i spomen osnivaču društva i promotoru ribolova u Loboru održano je na bajerima Markušbrijeg, a u njemu je sudjelovalo 12 ribolovaca.

Uz općinske vijećnike Josipa Horvata i Tomu Vrleca te dopredsjednika Športsko – ribolovnog saveza Krapinsko-zagorske županije Borisa Vargeka, natjecanju se pridružila i načelnica Lobora Ljubica Jembrih koja je uručila i nagrade najuspješnijim natjecateljima.

-Naše Športsko – ribolovno društvo Pastrva vrlo je aktivno i rado se uključuje u sve općinske manifestacije, pa im je ove godine pripala čast da otvore proslavu Dana Općine. S obzirom da naši bajeri imaju velik značaj u strategiji daljnjeg razvoja turizma Općine Lobor, drago mi je da Športsko-ribolovno društvo Lobor na svoja natjecanja kontinuirano privlači velik broj sudionika i posjetitelja čime vraćaju život na naše bajere – rekla je načelnica Jembrih.

Priznanja Športsko-ribolovnog društva “Pastrva” Lobor za 20 godina neprekidnog i nesebičnog rada dobili su Zdravko Benković i Zoran Požgaj. Zahvalnice za 20 godina pomoći u radu društva pripale su Športsko-ribolovnom savezu Krapinsko-zagorske županije i Općini Lobor.

Srebrna Plaketa županijskog Športsko-ribolovnog saveza za 20. godišnjicu rada Pastrve Lobor uručena je predsjedniku društva Dragutinu Adaniću sa željom da se ribolovni sport i turizam u Loboru i dalje razvija istim intenzitetom.

Stjepan Pribolšan s ulovom od 1.070 grama ribe postao je šampion loborskih bajera, dok je drugo mjesto pripalo Mladenu Mrkociju s ulovom od 172 grama. Treće mjesto zauzeo je Zdravko Benković s ulovljena 53 grama ribe. Nagradu za najveći ulov osvojio je Kristijan Višek, za najmanji Josip Vlahek, a za najbrži Mladen Mrkoci.

Nakon službenog dijela u Ribičkoj Hiži održan je domjenak, a ŠRD Pastrva ovo je druženje iskoristilo i za proslavu 20. godišnjice rada.

www.sjever.hr
19.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.