Now Reading:
Varaždinska županija opet prednjači: prema sredstvima za sufinanciranje prijevoza u samom je hrvatskom vrhu, a u planu je i dodatno povećanje
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija opet prednjači: prema sredstvima za sufinanciranje prijevoza u samom je hrvatskom vrhu, a u planu je i dodatno povećanje

Varaždinska županija prema izdvojenim sredstvima za sufinanciranje prijevoza u 2020. godini bila je među top pet županija, a ove godine u planu je znatno povećanje. Pokazala je to analiza portala Župan.hr.

Županija je 2020. godine izdvajala 109,97 kuna po stanovniku, a bila je i vodeća po rastu izdvojenih sredstava za tu svrhu u odnosu na 2017. godinu.

U opisu demografskih mjera stoji da ove godine za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca i studenata planira izdvojiti 25,1 milijun kuna, što je znatno više u odnosu na 2020. godinu, kada je sufinanciranje iznosilo 17,6 milijuna kuna.

Uz osigurana sredstva od 75 posto iznosa utvrđenog odlukom o sufinanciranju srednjoškolaca na državnoj razini, razliku do pune cijene karte snose Varaždinska županija i roditelji u iznosu 100 kuna mjesečno za autobusni prijevoz te 30 kuna mjesečno za prijevoz vlakom.

Varaždinska županija sufinancira i troškove prijevoza redovnih studenata koji imaju prebivalište na njezinom području, a ono se provodi na način da studenti ostvaruju pravo na dodjelu mjesečnih pokaznih karata ili četiri vozne karte mjesečno te doplaćuju do pune cijene karte ovisno o mjestu studiranja dok Varaždinska županija doplaćuje razliku troškova. Studenti koji studiraju izvan Hrvatske ostvaruju pravo na iznos od 800 kuna godišnje.

Studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te oni s prebivalištem u općinama Breznica i Breznički Hum koji studiraju u Gradu Zagrebu ostvaruju pravo na prijevoz dodjelom pokaznih mjesečnih karata za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu, piše Župan.hr.

Studenti koji studiraju u Gradu Zagrebu te u ostalim mjestima na području Republike Hrvatske pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu 4 vozne karte mjesečno, a oni koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na 100 kuna mjesečno za razdoblje od studenog do lipnja.

www.sjever.hr / zupan.hr
18.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.