Now Reading:
Izgradnja modernog skladišnog regionalnog centra jedan je od budućih prioriteta Međimurske županije
Full Article 1 minutes read

Izgradnja modernog skladišnog regionalnog centra jedan je od budućih prioriteta Međimurske županije

S obzirom na jakost poljoprivredne proizvodnje u Međimurskoj županiji i činjenicu da se puno ulaže u poljoprivredu, jedan od budućih prioriteta Županije bit će izgradnja Regionalnog distributivnog centra.

Kako naglašava župan Matija Posavec, želja im je kroz izgradnju modernog skladišnog regionalnog distributivnog centra objediniti javnu nabavu i na taj način pomoći svojim poljoprivrednim proizvođačima. Centar je inače obuhvaćen i Razvojnim sporazumom za sjever Hrvatske, a ukupna vrijednost njegove izgradnje je oko 50 milijuna kuna.

-Kroz objedinjenje javne nabave želimo pomoći poljoprivrednim proizvođačima te im omogućiti lakši plasman njihovih proizvoda, kao i ulagati u kvalitetu tih proizvoda. Nakon što je prodana hladnjača u Čakovcu dosta smo deficitarni, sad gradi nešto u Belici, ali mislim da nam jedan ovakav projekt, s obzirom na jakost poljoprivredne proizvodnje na području Međimurske županije treba – rekao je Posavec.

U narednom razdoblju Međimurska županija intenzivno će raditi i na očuvanju zavičajne pasmine domaćih životinja, prije svega međimurskog konja, ali i međimurskog psa.

-To je naš ponos i želimo čuvati našu zavičajnu pasminu domaćih životinja – poručio je župan.

tklopotan / www.sjever.hr
18.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.