Now Reading:
Varaždinac Nenad Kumrić Charlie glasom pokorio Korčulu i osvojio nagradu: „Nije to moja prva nagrada, ali mi je posebno draga”
Full Article 3 minutes read

Varaždinac Nenad Kumrić Charlie glasom pokorio Korčulu i osvojio nagradu: „Nije to moja prva nagrada, ali mi je posebno draga”

Svestrani, popularni Varaždinac Nenad Kumrić Charlie nije omiljen samo na ovim našim prostorima, već i šire, a dokaz su pozivi za sudjelovanje na glazbenim festivalima diljem Hrvatske.

Jedan od festivala za koji iz godine u godinu redovito stižu pozivi (kojima se on vrlo rado odaziva) je Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina Korčula, a Charlie se ovoga puta vratio ovjenčan nagradom stručnog žirija za najbolju interpretaciju. Izveo je pjesmu ”Feta od lipote” za koju je tekst napisao Krešimir Butković, a glazbu Luka Udjbinac, aranžman potpisuje Tomi Valenko, a produkcija je napravljena u tonskom studiju Tin u Varaždinu.

I ovogodišnje 27. izdanje festivala održano je u ljetnom kinu, na prekrasnoj pozornici u sklopu Starog grada na Korčuli, a na superfinalnoj večeri „Melodije Marka Pola” nastupilo je 25 izvođača iz šest zemalja.

-Više od deset godina nastupam u Korčuli i to je za mene vrlo lijepo iskustvo. Riječ je o tradicionalnom festivalu sličnom onom većem, Splitskom, ali autentičan je na svoj način jer se održava u jednom od bisera hrvatskog Jadrana i sam dolazak tamo je čarolija – rekao je Charlie za Vžaktualno.

Iz tog, ali i drugih razloga, pozivnice na „Marko Polo” nikad ne odbija, a pjesme s kojima nastupa prilagođava festivalu.
-Ostaju one u okvirima zabavne glazbe, ali nastojim da uvijek imaju i onaj poznati dalmatinski štih i publika to odlično prihvaća. „Fetu od lipote” otpjevao sam malo emotivnije pa pretpostavljam da sam upravo zato dobio nagradu stručnog žirija kojim je predsjedao skladatelj Nenad Vilović – kazao je poznati Varaždinac i otkrio nam zašto mu je ova nagrada posebno draga:
-Festival uvijek prati i naša dijaspora pa me sve to skupa još više veseli, a iznimno mi je drago što sam nagradu dobio baš za interpretaciju jer uvijek nastojim dati najbolje od sebe!

„Feta od lipote” jedna je u nizu novih pjesama s kojima će se Nenad Kumrić Charlie uskoro predstaviti svojoj vjernoj publici, no pjevanje nije jedino čime se bavi, što dobro znaju oni koji prate popularnu televizijsku emisiju „Brak na prvu”. Charlie je, naime, u suradnji s RTL televizijom snimio novu sezonu emisije.

-Opet radim punom parom, do kraja ove godine bit će još puno prilika za promociju novih singlova, a bit će i novih koncerata. Intenzivirao sam svoju glazbenu karijeru koja je bila na stand byu zbog korone, no sad sam se malo više aktivirao pa je i ova nagrada jedan od rezultata – rekao nam je Charlie.

foto: fb-nenad kumrić
a.kučić/sjever.hr
18.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.