Now Reading:
Varaždinci spremno dočekuju Slaven Belupo, Kovačević: Ne smijemo puno griješiti jer su opasni u polukontri i kontri
Full Article 3 minutes read

Varaždinci spremno dočekuju Slaven Belupo, Kovačević: Ne smijemo puno griješiti jer su opasni u polukontri i kontri

Uoči početka sezone SuperSport HNL održana je press konferencija NK Varaždina. Prvi protivnik na varaždinskom travnjaku bit će NK Slaven Belupo iz Koprivnice ove nedjelje u 19 sati.

Sportski direktor kluba Nikola Šafarić istaknuo kako su jedva dočekali prvu ligu.

-Sretan sam što smo napravili puno dobrih stvari i spremni dočekujemo prvu ligu i kolo. Došao nam je Radošević i danas će potpisati jedan stoper iz Luksemburga, došao nam je prije par dana Jelenić stoper iz Intera, sigurno će biti još dolazaka – rekao je Šafarić dodavši kako će do kraja prijelaznog roka biti još osvježenja.

Naglasio je kako će im prvo kolo dati do znanja gdje se nalaze u odnosu na direkte konkurente.

-Imamo kvalitetnu momčad i okosnicu momčadi smo postavili. Nadam se da će uletiti još jedan ili dva kapitalca do kraja prijelaznog roka – dodao je Šafarić.

Trener Mario Kovačević koji je doveo klub u elitni rang natjecanja pohvalio je momčad koja radi jako dobro i marljivo, a najbitnija im je fizička priprema.

-U utakmicama s prvoligašima smo pokazali da možemo sa svakim igrati što smo pokazali u tih pet utakmica. Ova ekipa je karakterna i dobro balansirana, ali nam treba par osvježenja. Kapetan Postonjski je najstariji. Brekalo je došao na vrijeme i konkurira za prvu utakmicu, a nadam se da će dobivenu šansu opravdati i ostali – rekao je Kovačević.

Osvrćući se na nadolazeću utakmicu sa Slavenom ističe kako je njihov trener dosta lukav, ali da će biti spremni.

-Imaju dobru obranu i brzu tranziciju. Imamo igrače koji mogu to odigrati. Ne smijemo puno griješiti jer su opasni u polukontri i kontri. Sretan sam da nije bilo puno ozljeda, Šego ima problema s leđima vidjet ćemo da li će morat na operaciju – kazao je Kovačević te dodao kako je 95 posto siguran koja će jednaestorica u nedjelju istrčati na teren.

Kapetan Igor Postonjski rekao je kako u svlačionici vlada vrhunska atmosfera.

-Godinu dana smo radili za tu utakmicu i da se vratimo gdje nam je mjesto u prvu ligu, jedva čekamo da utakmica u nedjelju krene. Pokazali smo da imamo moć, snagu i kvalitetu, nadam se da ćemo pozitivnu energiju i zajedništvo prenijeti na Slaven – komentirao je kapetan te momčad iz Koprivnice opisao kao spoj mladosti iskustva.

Ipak, smatra da su u prednosti zbog izrazitog zajedništva.

-Znamo se u dušu i ne bi se te strane trebalo biti problema. Mi smo kvalitetni i nadam se da ćemo dobro odgovoriti. Ne bi htio biti bahat ali naravno da postoji vjera i nada da možemo bolje od borbe za opstanak. Ako to krene kako mislimo, sredina tablice ne bi bila loša za nas. Vrhunski je raditi s ovakvim ljudima nemamo nikakvih problema što se tiče discipline. – zaključio je.

Ulaznice za nedjeljnu utakmicu su u prodaji po cijeni od 40 kuna. Nakon Slavena, idući veliki protivnik Varaždincima bit će Hajduk.

abrkic/sjever.hr
15.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.