Now Reading:
GRADSKO VIJEĆE IVANCA Treći rebalans proračuna potvrđen jednoglasno
Full Article 2 minutes read

GRADSKO VIJEĆE IVANCA Treći rebalans proračuna potvrđen jednoglasno

Na sjednici Gradskog vijeća Ivanca u četvrtak za potpredsjednika je izabran Nikola Sedlar iz HNS-a. Naime, nakon što je ne prethodnoj sjednici za predsjednika izabran Zdenko Đuras (HDZ) koji je dotad bio potpredsjednik, vijećnici su jednoglasno potvrdili Sedlara za to upražnjeno mjesto.

Na dnevnom je redu bio treći rebalans gradskog proračuna kojim je povećan za 1,6 milijuna kuna te sada iznosi 71,6 milijuna kuna.

Gradonačelnik Milorad Batinić pojasnio je da se rebalans radi zbog rasta cijena materijala i usluga u građevinarstvu, što poskupljuje i projekte. Ali se bilježi i rast poreznih prihoda u ivanečkom proračunu za 2,6 milijuna kuna ili 11 posto.

Izmjenom Programa građenja objekta i uređaja komunalne infrastrukture povećana su sredstva za projektnu dokumentaciju za glavni gradski trg, za uređenje biciklističkog poligona te za građenje i opremanje park u Ulici I. G. Kovačića.

U Programu javnih potreba u kulturi dodatnih je 210.000 kuna za program obilježavanja Dana grada, 235.000 kuna za Advent u Ivancu te 676.350 kuna za energetsku obnovu zgrade u Arheološkom parku Ivanec.

A u Program javnih potreba u sportu uvrštena je kapitalna pomoć od 180.000 kuna OŠ Ivan Kukuljević Sakcinski za izgradnju odbojkaškog igrališta, a jednaki će iznos dodati i Varaždinska županija.

Rebalans proračuna ivanečki su vijećnici prihvatili jednoglasno.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
15.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.