Now Reading:
“Jednake mogućnosti” i “Kulturni spektar” – Dva hvalevrijedna projekta Udruge slijepih Međimurske županije za povećanje kvalitete života slijepih osoba
Full Article 1 minutes read

“Jednake mogućnosti” i “Kulturni spektar” – Dva hvalevrijedna projekta Udruge slijepih Međimurske županije za povećanje kvalitete života slijepih osoba

Ove godine Udruga slijepih Međimurske županije provodi dva projekta koje financira Grad Čakovec.

Projekt “Jednake mogućnosti” financiran je iznosom od 15.000 kuna, a na njemu se pružaju usluge te organiziraju aktivnosti za petero slijepe djece kako bi im povećala kvaliteta života.

Projekt obuhvaća edukativne aktivnosti unutar kojih su učenje stranog jezika, glazbena škola te poduka iz matematike te pružanje rehabilitacijskih usluga.

Cilj projekta je potaknuti slijepu djecu na uključivanje u aktivnosti u zajednici i korištenje usluga koje doprinose povećanju njihove socijalne uključenosti i kvaliteti života.

Projekt “Kulturni spektar” financiran je iznosom od 10.000 kuna, a njegovom provedbom utječe se na poboljšanje kvalitete života slijepih osoba, kroz njihovo aktivno uključivanje u zajednicu i promicanje njihovih prava.

Projekt obuhvaća sljedeće aktivnosti: tečaj plesa, posjet kulturnim događajima te čitanje zvučnih knjiga.

Opći cilj projekta je poboljšati kvalitetu života slijepih osoba na području Međimurske županije, dok se specifični ciljevi odnose na to kako organizirati i osigurati kvalitetne aktivnosti za slijepe osobe, kako ispuniti slobodno vrijeme slijepim osobama te kako osvještavati i senzibilizirati javnost prema slijepim osobama.

Projektom je obuhvaćeno 25 slijepih osoba, članova Udruge.

www.sjever.hr
05.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.